Liberalii sătmăreni au cinstit cum se cuvine ziua PNL

În istoria României, 24 mai este ziua PNL. În urmă cu 147 de ani, în 1875, se înfiinţa PNL, un partid care, vreme de aproape un veac şi jumătate, s-a identificat cu istoria modernă a României.

Liberalii sătmăreni au cinstit aşa cum se cuvine această înălţătoare aniversare, fiind prezenţi în număr mare la depunerea unor jerbe la bustul lui I.IC. Brătianu şi la placa memorială, care marchează faptul că la Satu Mare a fost înfiinţată prima filială PNL din Transilvania, în 1919. A urmat apoi un incitant simpozion despre importanţa acestui eveniment, desfăşurat la Centrul Multicultural ,,Poesis” din Satu Mare. Despre istoria PNL naţional şi local şi rolul pe care acest partid l-a jucat în istoria noastră naţională au vorbit: subprefectul Romeo Pop, inspectorul general şcolar Anişoara Boitor, primarul comunei Socond, Nicolae Cornea Mare, Bianca Murgu, lider al tineretului liberal, omul de afaceri Augustin Iştoc, precum şi scriitorul Felician Pop. Momentele muzicale au fost asigurate de cantautorul Adrian Lupescu. Manifestarea a fost moderată de Secretarul General al PNL Satu Mare şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Cristian Valer Beşeni.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517