08.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 03.30 Portret de artist 04.40 Concert la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 09.35 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între necesitate şi realitate.. 10.25 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: De ce facem sacrificii? 11.05 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Arta de a dărui. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 15.37 Teleshopping 15.55 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, Eugenia Sabou (reluare)

Liberalii negociază cu celelalte partide pentru organizarea alegerilor anticipate

Scris de I. Z., 14 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Premierul Ludovic Orban a început negocierile cu partidele parlamentare pentru declanşarea procedurii alegerilor anticipate. Liberalii exclud varianta declanşării alegerilor anticipate prin demisia premierului Ludovic Orban.

Vineri, premierul Ludovic Orban a anunţat că împreună cu preşedintele Klaus Iohannis au hotărât că cel mai bine pentru România este declanşarea alegerilor anticipate. Preşedintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, nu crede că vor fi organizate anticipate şi spune că „trebuiue să ţinem cont de contextul internaţional incert”. Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, susţin varianta alegerilor anticipate. UDMR e de acord cu anticipatele, dar organizate cu 3 săptămâni înainte de locale, iar PMP pune condiţii pentru susţienerea acestui demers.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spune că formaţiunea sa nu se va opune anticipatelor, „dar nici nu o să-i ajutăm”. Călin Popescu Tăriceanu – preşedintele ALDE – apreciază că nu există un motiv serios care să justifice anticiopatele.

Cum se poziţionează partidele

Luni, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat că premierul Orban nu va demisiona.
„Premierul nu are de ce să demisioneze. Planul nostru exclude această variantă”, a spus Roman, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, întrebat dacă o demisie a lui Ludovic Orban din funcţia de premier ar putea deschide calea pentru anticipate.

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, spune că motivul pentru care liberalii solicită anticipate înainte de luna septembrie este că nu vor să îşi asume măsuri nepopulare înainte de scrutinul parlamentar. „Cred că adevăratul motiv pentru care liberalii solicită alegeri anticipate înainte de luna septembrie este pentru că ştiu că atunci ar trebui să crească punctul de pensie şi tot atunci ar trebui să crească salariile profesorilor. Nu vor să îşi asume măsuri nepopulare înainte de alegeri şi atunci au găsit acest lucru – că e mai bine să devanseze alegerile ca să poată după să ia adevăratele măsuri de austeritate pe care românii cred că au început să le conştientizeze foarte bine”, a spus Vasilescu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a solicitat premierului Ludovic Orban să analizeze cu responsabilitate soluţia alegerilor anticipate. Liderul ALDE apreciază că nu există un motiv serios pentru anticipate.

„Îi cer domnului Orban şi partidului pe care îl conduce să analizeze cu responsabilitate această soluţie, a alegerilor anticipate, având în vedere că nu există un motiv serios, solid, care să justifice o astfel de procedură, decât nişte planuri care sunt mai degrabă electorale”, a spus Tăriceanu.

Pro România nu se opune organizării de alegeri anticipate, însă nu susţine acest demers şi nu îi va ajuta pe liberali, anunţă preşedintele partidului, Victor Ponta.

„Să facă moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, a mai făcut şi PSD-ul cu Dragnea, poate să facă şi PNL-ul cu Orban acelaşi lucru, sau să găsească o altă metodă, pe care eu nu o văd în acest moment”, a afirmat Ponta.

Fostul premier a mai spus că preşedintele Iohannis va desemna prim-ministru pe altcineva „decât de la PNL”.
UDMR este de acord cu alegerile anticipate, dar alegerile parlamentare să aibă loc pe 24 mai, iar alegerile locale în 14 iunie, spune Kelemen Hunor.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat că formaţiunea sa susţine anticipatele cu două condiţii: revenirea la alegerea primarilor din două tururi şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

Luni, Dan Barna – preşedintele USR – şi-a reiterat susţinerea pentru organizarea alegerilor anticipate, dar şi pentru alegerea primarilor în două tururi.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 14 ianuarie 2020, ora 12:06

    Cu asta se ocupa liberalii de parca in rest totul ar fi rezolvat !. Astept taierea pensiilor speciale nesimtite si extranesimtite la care cei in cauza nu au contribuit !!!.Astept taierea bugetului serviciilor SRI ,SIE, SPPP, al celor de la Interne ( politie, etc ) deoarece nu au reusit sa prinda hotii si sa opreasca defrisarile ilegare ( furturile ) de paduri !. Vreau cresterea alocatiei pt. copii la 300 lei/luna cu conditia ca acestia sa frecventeze obligatoriu o institutie de invatamant !. Totodata stergerea alocatiei pt copil in cazul in care acesta nu frecventeaza o institutie de invatamant !. Si copilul trebuie sa aiba obligatii nu doar drepturi pt. banii primiti .

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.