Liber la intrare pe la Petea! Pot să vină în ţară românii din străinătate | Informaţia Zilei

Liber la intrare pe la Petea! Pot să vină în ţară românii din străinătate

UPDATE 18 MAI: Prefectul Radu Bud anunţă că nu se mai poate intra pe la Petea din 19 mai (Video) 

——

În ultima perioadă, pe la Vama Petea puteau să revină în ţară anumite categorii de persoane. Din seara de duminică, 17 mai, de la ora 22:00, s-a decis ca cetăţenii români să poată intra pe teritoriul ţării cu autoturismul, ori pe jos. Noile măsuri vin după ce în ultimele zile traficul pe la Nădlac s-a dovedit a fi infernal.

Iată anunţul oficial al Prefecturii Satu Mare, semnat la final de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

”INFORMARE 17.05.2020

‼️Redeschiderea PTF Petea pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pentru turisme‼️

Autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis ca începând de azi, 17.05.2020, ora 22.00 să permită cetăţenilor români care călătoresc cu turisme (ori pe jos) intrarea pe teritoriul României şi prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea (judeţul Satu Mare). Decizia a fost luată în continuarea măsurilor de fluidizare a traficului la graniţa dintre România şi Ungaria.

În Punctul de Trecere a Frontierei au fost dispuse măsuri pentru desfăşurarea unui trafic fluent şi pentru respectarea distanţării sociale. În conformitate cu infrastructura punctului, în PTF Petea formalităţile de control se efectuează pe cinci artere pe sensul de intrare în România. Totodată, există posibilitatea creării unor culoare care să permită separarea fluxurilor de pasageri în situaţia aglomerării.

De asemenea, poliţiştii de frontieră sătmăreni sunt pregătiţi pentru suplimentarea punctelor de control atât din punct de vedere al resurselor umane, cât şi al tehnicii din dotare: numărul poliţiştilor de frontieră care efectuează formalităţile de control poate fi suplimentat dacă situaţia impune acest lucru. Din punct de vedere tehnic, agenţii aflaţi la controlul documentelor dispun de tablete electronice pentru efectuarea controlului de frontieră.

Personalul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare este prezent în PTF Petea, iar echipaje din cadrul IJJ Satu Mare şi IPJ Satu Mare se află în perimetrul şi proximitatea PTF Petea, având misiunea de a impune respectarea măsurilor de distanţare socială, dar şi de asigurarea unui climat de linişte şi ordine publică conform legislaţiei în vigoare.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a dispus măsuri pentru reluarea traficului şi realizarea verificărilor aferente controlului de frontieră prin punctul de trecere menţionat mai sus, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aplicarea măsurilor stabilite pe linia prevenirii răspândirii Covid-19.
Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura în vederea stabilirii unor măsuri comune în punctul de trecere a frontierei, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare operativ.

INSPECTORATUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERA SIGHETU MARMAŢIEI”

 

Un alt anunţ făcut de Poliţia de Frontieră Română în 17 mai 2020:

Măsuri pentru fluidizarea traficului la frontieră şi pentru respectarea distanţării sociale:

– Orientarea autoturismelor spre toate punctele de intrare în ţară (decizie luată prin întelegere cu autorităţile din Ungaria)

– Suplimentarea numărului de cadre medicale în P.T.F.-uri

– Suplimentarea punctelor de control (în care se efectuează verificările) inclusiv cu puncte mobile în care poliţiştii de frontieră folosesc tablete electronice pentru efectuarea formalităţilor.

– Suplimentarea dispozitivului de frontieră cu echipaje de jandarmerie care acţionează în profunzime şi care au misiunea de a impune măsuri de distanţare între persoanele care aşteaptă efectuarea formalităţilor de control.

– Mobilizarea în zona de frontieră a efectivelor de poliţie şi SMURD pentru menţinerea ordinii publice şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

– Persoanele care aşteaptă pentru intrarea în ţară au primit măşti de protecţie şi apă.

Abonează-te acum Online!
  1. Jurca Marian Florin a spus: 19 mai 2020, ora 00:24

    Ce se întîmplă daca am testul facut la medic si sunt negativ de covid 19

  2. OAS a spus: 18 mai 2020, ora 11:52

    Ok pentru intoarcere dar in carantina acasa obligatorie .

  3. prestor a spus: 18 mai 2020, ora 09:19

    mesajul autoritatilor: haideti si ne infectati pe toti! Gratis pentru cei care nu au contribuit niciodata la sistemul nostru de sanatate. Haideti ca din cauza „romanilor” din strainatate vom intra din nou in stare de urgenta

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345