00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Gabriel Zetea, Lorand Turos, Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Ultimele zile ale campaniei electorale. (reluare) 02.00 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 03.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 04.00 Ne Cheamă Natura 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob, Irina Tămăşan. 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Gabriel Zetea, Lorand Turos, Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Ultimele zile ale campaniei electorale. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Obiectivele candidaţilor PSD în parlamentul european.(reluare) 10.00 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Realitatea şi provocările familiilor. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Gabriel Zetea, Lorand Turos, Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Ultimele zile ale campaniei electorale. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Obiectivele candidaţilor PSD în parlamentul european.(reluare) 15.30 Zone Folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 17.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (reluare) 23.30 Reportaj la Sâmbra Oilor 24.05.2019

Laptele de măgăriţă are multe beneficii, dar şi un preţ pe măsură

Scris de Ioan Aniţaş, 12 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index

La multiplele întrebări ale unor cetăţeni din judeţul nostru, DSVSA prezintă aspecte privind laptele de măgăriţă.

Laptele de măgăriţă, recunoscut pentru calităţile sale terapeutice, se consumă numai proaspăt, pentru că prin fierbere îşi pierde proprietăţile. Există surse care arată că însuşi Hipocrate, considerat părintele medicinei, lăuda beneficiile laptelui de măgăriţă. Mai mult, se pare că laptele de măgăriţă era foarte popularşi înRomaAntică şi era folosit pentru proprietăţile sale medicinale în Franţa până în secolul XX. Altfel spus, consumul laptelui de măgăriţă nu este, cu siguranţă, unul fără precedent. În comparaţie cu alte tipuri de lapte, se pare că laptele de măgăriţă este cel mai apropiat la gust şi compoziţie cu laptele matern, pe baza nivelului pH-ului şi a profilului nutriţional.

Laptele de măgăriţă este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E şi este un lapte foarte uşor de digerat. De asemenea, conţine mai puţine grăsimi decât laptele de vacă şi un nivelridicat de Omega 3 şi Omega 6 şi ajută la scăderea nivelului de colesterol. Laptele de măgăriţă nu conţine bacterii, ceea ce face ca el să poată fi băut fără a fi pasteurizat. Substanţele naturale din laptele de măgăriţă pot creşte imunitatea şi pot fi de ajutor pentru persoanele cu afecţiuni precum astmul, eczema sau psoriazisul. Acest lapte este recomandat copiilor, deoarece prin conţinutul bogat în calciu protejează copiii de infecţiile gastrointestinale. Industria cosmetică a decis să profite de proprietăţile acestui lapte pentru că hidratează şi catifelează pielea. Astfel, există deja produse care folosesc laptele de măgăriţă ca ingredient vedetă. Multe persoane care suferă de eczeme sau au ten sensibil folosesc produse de curăţare şi săpunuri pe bază de lapte de măgăriţă. Se pare că şi Cleopatra obişnuia să facă băi cu lapte de măgăriţă pentru a-şi păstra pielea tânără.

Multitudinea de beneficii ale laptelui de măgăriţă vin la pachet cu un preţ pe măsură. Un litru de lapte proaspăt de măgăriţă se comercializează direct de la producători în România cu sume cuprinse între 100 lei şi 200 lei.

Cea mai scumpă brânză din lume este cea făcută din lapte de măgăriţă. Un kilogram de brânză se obţine din 25 de litri de lapte, iar un kilogram de astfel de brânză costă până la 1.000 de euro.

Pentru orice sesizări, reclamaţii în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentare, vă rugăm să apelaţi CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.