24.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 04.00 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean, invitat: Attila Pelcz. Titlul emisiuni: Activitate bogată pentru clubul Judo Master Satu Mare. 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Călin Secan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 10.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Marian Buzilă – un tenor de succes 11.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Ce este stima de sine? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Rodica Lohan. Titlul emisiuni: Tinerii şi sănătatea mintală. 17.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Paul Dancu. Titlul emisiuni: Uniunea Democrată a Slovacilor şi Polonezilor Satu Mare se prezintă. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Laptele de măgăriţă are multe beneficii, dar şi un preţ pe măsură

Scris de Ioan Aniţaş, 12 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La multiplele întrebări ale unor cetăţeni din judeţul nostru, DSVSA prezintă aspecte privind laptele de măgăriţă.

Laptele de măgăriţă, recunoscut pentru calităţile sale terapeutice, se consumă numai proaspăt, pentru că prin fierbere îşi pierde proprietăţile. Există surse care arată că însuşi Hipocrate, considerat părintele medicinei, lăuda beneficiile laptelui de măgăriţă. Mai mult, se pare că laptele de măgăriţă era foarte popularşi înRomaAntică şi era folosit pentru proprietăţile sale medicinale în Franţa până în secolul XX. Altfel spus, consumul laptelui de măgăriţă nu este, cu siguranţă, unul fără precedent. În comparaţie cu alte tipuri de lapte, se pare că laptele de măgăriţă este cel mai apropiat la gust şi compoziţie cu laptele matern, pe baza nivelului pH-ului şi a profilului nutriţional.

Laptele de măgăriţă este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E şi este un lapte foarte uşor de digerat. De asemenea, conţine mai puţine grăsimi decât laptele de vacă şi un nivelridicat de Omega 3 şi Omega 6 şi ajută la scăderea nivelului de colesterol. Laptele de măgăriţă nu conţine bacterii, ceea ce face ca el să poată fi băut fără a fi pasteurizat. Substanţele naturale din laptele de măgăriţă pot creşte imunitatea şi pot fi de ajutor pentru persoanele cu afecţiuni precum astmul, eczema sau psoriazisul. Acest lapte este recomandat copiilor, deoarece prin conţinutul bogat în calciu protejează copiii de infecţiile gastrointestinale. Industria cosmetică a decis să profite de proprietăţile acestui lapte pentru că hidratează şi catifelează pielea. Astfel, există deja produse care folosesc laptele de măgăriţă ca ingredient vedetă. Multe persoane care suferă de eczeme sau au ten sensibil folosesc produse de curăţare şi săpunuri pe bază de lapte de măgăriţă. Se pare că şi Cleopatra obişnuia să facă băi cu lapte de măgăriţă pentru a-şi păstra pielea tânără.

Multitudinea de beneficii ale laptelui de măgăriţă vin la pachet cu un preţ pe măsură. Un litru de lapte proaspăt de măgăriţă se comercializează direct de la producători în România cu sume cuprinse între 100 lei şi 200 lei.

Cea mai scumpă brânză din lume este cea făcută din lapte de măgăriţă. Un kilogram de brânză se obţine din 25 de litri de lapte, iar un kilogram de astfel de brânză costă până la 1.000 de euro.

Pentru orice sesizări, reclamaţii în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentare, vă rugăm să apelaţi CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.