20.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 01.30 Cultură – 10x10 Născut în România 03.00 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.20 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 05.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Mihai Paşolea, Paula Gabor, Larisa Matei. Titlul emisiunii: Care sunt cauzele principale ale accidentelor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii:Sfinţii, prietenii noştri. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Ovi D Pop. Titlul emisiuni:Ovi D Pop ridică fotografia la nivel de artă. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 15.40 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 16.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 17.50 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitat: Terely Mihai. Titlul emisiunii: Clubul CS Unio a câştigat concursul pe care la organizat. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Lovitura de stat din decembrie 1989.

Lacrimi şi corupţie

Scris de Dumitru Păcuraru, 07 decembrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Corupţia, mai precis lupta împotriva corupţiei, are o latură înduioşătoare. Dan Şova a ieşit cu lacrimi în ochi de la şedinţa în care colegii săi au votat pentru reţinere şi arestare. Ioan Oltean, cel ce se făcuse remarcat în urma monologului său despre broasca PSD care îi stă în gât şi pe care nu ştie cum să o dea afară, a arătat cu lacrimi în ochi cum propriul său partid a creat un mecanism care îl supune la cazne mai ceva decât inchiziţia.

Fostul primar general al Capitalei, unul dintre cei mai celebri doctori, despre care se credea că ar fi cel mai potrivit candidat la preşedinţia României din partea PSD a ajuns să ceară un minim favor, acela de a i se permite iubitei sale să-l viziteze la domiciliul în care îşi ispăşeşte arestul. L-am văzut pe fostul primar de Târgu Neamţ, celebrul Pinalti, cocârjat sub povara cătuşelor, abia dându-se jos din duba poliţiei. Alţii se ţin tare. Victor Ponta iese cu capul sus din sediul DNA, dar nu vorbşete cu presa, ca altădată. Elena Udrea luptă ca o leoaică pentru a-şi apăra onoarea şi conturile.

Bieţi corupţi, nu au făcut altceva decât să ciugulească şi ei ceva din prada numită România. Nu sunt nici pe departe cei care au luat partea leului. Ei sunt doar beneficiarii unui comision. Mic în comparaţie cu ce a rămas în buzunarele celor care încă nu au trecut prin beciul domnesc. Ioan Oltean a ciugulit şi el acolo 600.000 de euro dintr-o pradă de vreo 30 de miloane de euro. El trece prin tortura psihică a noii inchiziţii, în vreme ce marele beneficiar stă pe muntele de euroi. Sorin Oprescu trebuie să ceară voie să meargă să-şi cumpere o pâine, fiind arestat la domiciu, în timp ce marile firme care au beneficiat de slăbiciunile sistemului nu suferă niciun deranj. Sistemul funcţionează mai departe. Corupţii sunt arestaţi, corupţia merge mai departe. Ca în “Regele a murit, trăiască Regele!”

  Nu doar acuzaţii de corupţie au de suferit. Acuzaţi, dar încă nedovediţi, ce-i drept. Noul guvern pare să aibă alte năravuri. Pe lângă faptul că nu urcă salariul minim din ianurie la cota promisă de guvernul Ponta, a decis că ar  trebui să aloce mai puţini bani bisericilor. Preafericitului Patriarh nu i-au dat lacrimile la auzul acestei groaznice veşti. Din contră, a zâmbit. Ba chiar a râs. Dacă Biserica nu primeşte bani, atunci să primească toate bunurile confiscate de-a lungul vremii. Târgul pare cinstit. Aşa cum, de pildă, au primit despăgubiri de zeci şi sute de milioane de euro cei pe care-i urmăreşte acum DNA-ul, să primească şi biserica ortodox ce a avut. La fel cum a primit şi biserica romano-catolică. Să primească toţi cei au pierdut proprietăţi şi să rămână statul fără nimic. Oricum, nu se ştie folosi nici de ce are. Stau în paragină sute şi sute de clădiri. Din pădurile statului se fură ca din codru. Interprinderile de stat sunt vaci bune de muls pentru cine se nimereşte să fie la putere.

  Acum la putere sunt tehnocraţii. Adică oameni fără partid. Te pomeneşti că dacă niciun partid nu este la guvernare nu va avea cine să fure. Câtă vreme a fost PSD la putere, totul a fost supus criteriilor politice. A procedat aşa cum procedase PDL când se afla la putere. La rândul său, PDL învăţase de la PNL şi PSD cum se guvernează astfel încât toată lumea din partid să fie mulţumită. Acum, guvernul tehnocrat, independent politic, are şana să tragă o linie şi să pornească de la capăt. De la care capăt? Ce ar trebui să facă, în ce fel ar trebui să guverneze astfel încât la sfârşitul mandatului, de doar un an, să nu îi vedem şi pe actualii miniştri cu lacrimi în ochi şi cu cătuşe la mâini?

Abonează-te acum Online!