18.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ciprian Crăciun, Marian Torok. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă, candidat la prezidenţiale. (reluare) 04.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Videografia de nuntă la nivel de artă. 05.00 Portret de artist. 05.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul Emisiuni: Cum se face vinul bun? 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 10.00 Religie cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Despre bogăţie şi sărăcie. 11.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Tincuţa Fernea, un artist în devenire. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ciprian Crăciun, Marian Torok. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă, candidat la prezidenţiale. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 17.00 Info Studio (limba maghiară) cu Laczko Eva, invitaţi: Metecsa Istvan, Habarics Zsolt. Titlul emisiuni: Fotografi din pasiune – fotografii artistice. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Lăcomia se răzbună

Scris de Dumitru Păcuraru, 24 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cursul leu/euro doboară guvernul PSD. Nu trebuie să fii Klaus Iohannis ca să vezi că PSD guvernează prost. După taxa pe lăcomie băncile au reacţionat. În niciun caz economia, în urma acelei măsuri cu impact emoţional, luată prin surprindere, nu avea cum să reacţioneze atât de rapid.
Prin anii ’60 ai secolului trecut erau la modă tezele potrivit cărora corporaţiile conduceau lumea. După o jumătate de secol multinaţionalele au pătruns şi în România. Conduc sau au condus ele lumea?

Subiectul rămâne deschis. Formal politicienii conduc lumea. Adică bugetarii, oameni care trăiesc din banii publici.
Evident că cele două lumi, a politicienilor care conduc lumea şi a multinaţionalelor care conduc economia, se intersectează. Dacă nu ajung la un consens apar crize. În România se pare că guvernul în funcţie şi multinaţionalele au ajuns într-un punct mort. Nu mai colaborează. Foarte probabil nu mai au nici măcar dialog.

Toate ţările în care s-au luat măsuri contra marilor corporaţii, un bun exemplu este Ungaria, s-au ales cu un atribut: sunt numite iliberale. O definiţie clară încă nu există, însă este limpede că este ceva negativ. O democraţie în care nu este respectat statul de drept. Dar nici „statul de drept” nu este clar definit.

Dar teoria este teorie, iar practica practică. Pe zi ce trece PSD se îndreaptă cu paşi repezi spre iliberalism. Sau este acuzat că practică o politică iliberală. Important este altceva: devine din ce în ce mai limpede că guvernează prost. Măsurile sunt luate alandala, în funcţii de mare răspundere au fost instalate persoane mediocre, slab pregătite din toate punctele de vedere.

Guvernul PSD-ALDE a supraîncărcat aparatul de stat, nepotismul politic nu a atins niciodată un asemenea nivel.
Considerând că aparatul bugetar, precum şi pensionarii, consituie baza lui electorală, PSD a pariat numai pe această categorie socială. Dar crezând că le face un bine se descoperă că le face rău. Toate măsurile luate nu fac altceva decât să ducă la o creştere în spirală a preţurilor. Ce dă guvernul cu o mână ia cu două.

S-a ajuns într-un punct în care nu mai este vorba despre confruntare politică în sensul strict al cuvântului. Disputele afectează direct viaţa oamenilor, economia, statutul României. Ne facem de râs şi acasă şi în străinătate. Preşedintele nu are nimic din precizia germană, iar echipa lui Dragnea seamnănă cu o gaşcă de cartier.

Nu poate fi luat nimic în serios nici din ce spune preşedintele, nici din ce declară reprezentanţii guvernului şi liderii PSD-ALDE. Opoziţia nu mai contează decât ca zgomot de fond. Zic şi ei ce le trece prin cap, în funcţie de moment.

Nici măcar BNR nu mai ţine cârma dreaptă. De când cu taxa pe lăcomie, parcă pentru a ţine partea băncilor, lasă leul să se devalorizeze. Isărescu nu este un apropiat al guvernului actual. Dimpotrivă, pune guvernul în dificultate ori de câte ori are ocazia.
Peste toate apare tema temelor, regina conflictelor: justiţia. PSD se erijează în campionul apărării drepturilor omului, în vreme ce opoziţia defilează cu statul de drept. Cine să mai înţeleagă ceva?

Până la urmă contează nivelul de trai. Atâta vreme cât situaţia economică se deteriorează, nivelul de trai scade, cel ce pierde din punct de vedere electoral este PSD. Taxa pe lăcomie se răzbună chiar pe lacomi.

Abonează-te acum Online!