Image 1
Image 2

Laborator teatral cu regizori din Rusia la Teatrul de Nord

Oleg Loevski
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Oleg Loevski
Oleg Loevski

În perioada 13 – 19 august 2018 actorii și scenografii secției române a Teatrului de Nord vor participa la un experiment inedit: Laboratorul teatral coordonat de regizorul rus Oleg Loevski. Sunt invitați regizorii: Nikolai Russki, Nikita Betekhtin și Dumitru Acriș.

În cadrul proiectului actorii secției române a Teatrului de Nord, împărțiți în trei echipe, vor lucra intensiv pe trei texte, timp de cinci zile, experimentând punerea în scenă a trei spectacole, contra cronometru, în condiţii de producţii improvizate. Cele trei spectacole vor fi prezentate publicului, pe scena Teatrului de Nord, în ultimele două zile ale proiectului.

Oleg Loevski este unul dintre cei mai influenţi producători de teatru din Rusia. Şi-a început cariera sfidând comunismul şi câştigând reputaţie ca dramaturg, scenarist, regizor, critic de teatru. Este preşedinte al Asociației Internaționale a Teatrelor pentru Copii și Tineret, director adjunct al Teatrului pentru Tineret din Ekaterinburg, laureat cu premii esenţiale, printre care şi premiul internaţional Diaghilev.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

BIOGRAFIE

O pagină din filosofia de viaţă a dr. Vasile Lucaciu

Vasile Lucaciu (21 ianuarie 1852 – 29 noiembrie 1922) şi-a câştigat un loc bine determinat în istoriografia românească încă din timpul vieţii. Spre deosebire de alţi români transilvăneni, personaje importante în viaţa politică de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX, apoi în pregătirea Unirii din 1918, Vasile Lucaciu nu a intrat niciodată într-un con de umbră, nu a rămas un personaj necunoscut sau dat uitării.

PATRIMONIUL CINEMATOGRAFIEI ROMÂNEȘTI

Cinematografia românească are în palmares o colecție atractivă de filme istorice

Vizionarea acestor producții poate fi și o analiză interesantă a scenariilor filmelor în raport cu adevărurile istorice. Acest aspect a fost deseori dezbătut de istoricii români. Unele dintre filmele istorice apărute înainte de Revoluție au avut scenarii care s-au abătut de la faptele reale. Din considerente care țineau de politica vremii sau pentru a mulțumi publicul care are în permanență nevoie de eroi.

REVISTA ACOLADA

Au apărut numerele 11 și 12

Cronica literară semnată de Gheorghe Grigurcu în nr. 12 al revistei este dedicată unuia din colaboratorii de bază ai „Acoladei” încă de la primul ei număr, apărut în octombrie 2007. „Activitatea infatigabilă, scrupulul observației, cultul detaliului constituie pentru Constantin Călin premisele favorabile ale unor atitudini critice.