19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

La Viile Satu Mare s-au plantat 5.000 de puieţi pentru o viitoare pădure

Scris de Ioan Aniţaş, 22 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Dacă e toamnă, natura intră în stare de latenţă/non vegetaţie, fapt ce permite sau deschide sezonul plantărilor. Acest aspect este pus în valoare atât în livezi, cât şi pentru a se trece la împădurire. După cum am aflat de la Szucs Szabolcs, primarul comunei Viile Satu Mare, în cursul zilei de marţi, 21 noiembrie, un grup impresionant de mare de voluntari, au participat la împădurirea unui hectar de teren. Interlocutorul nostru a menţionat că terenul a fost pus la îndemâna voluntarilor de către Consiliul Local, în zona cunoscută Văi -Vâlcele.

Prin acest demers se pune în valoare un teren aflat în fază avansată de degradare. Voluntarii au reprezentat un supermarket din Satu Mare, cel care a suportat costurile de achiziţie a materialului săditor. Este vorba despre aproximativ 5.000 de puieţi, din specii diferite de interes forestier.

Desigur asemenea iniţiative ar merita încurajate pentru a spori patrimoniul forestier, pentru a lăsa nepoţilor nepoţilor noştri, aşa numitul aur verde. În funcţie de specie, unii arbori ajunga la dimensiunile de recoltare abia după 100 – 150 de ani.

 

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 23 noiembrie 2017, ora 08:18

  Daca se planteaza puieti pt. padure eu v-as recomanda/propune sa plantati salcami (cresc repede) sau tei care sa constitue si baza melifera pt. albine . Omenirea si de miere are nevoie si daca se poate imbina utilul cu placutul de ce nu ati face ?….Efortul este acelasi, rezultatul conteaza si nu este de ignorat.

 2. vasile sălăjan a spus: 22 noiembrie 2017, ora 11:07

  Dragă Ioan Aniţaş,
  Dă, domnule, mai multe detalii despre aşa-zisele împăduriri (şi eu am fost părtaş, copilandru fiind, la Rodină, partea spre Hirip): o fi spre Solduba, o fi spre Tătăreşti, prin/peste Petreasa? Au mai crescut pe-acolo şi alte seminţii a(r)borigene – şi ar vrea să afle de pe-acum de unde-o să-i atace/sară lupii-n cale, ca pe vremuri, la aşa-zisul/pomenitul pas Petreasa.
  Asta aşa, despre natalul primordial.
  Vasile Sălăjan

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.