Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

La Viile Satu Mare s-au plantat 5.000 de puieţi pentru o viitoare pădure

Scris de Ioan Aniţaş, 22 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Dacă e toamnă, natura intră în stare de latenţă/non vegetaţie, fapt ce permite sau deschide sezonul plantărilor. Acest aspect este pus în valoare atât în livezi, cât şi pentru a se trece la împădurire. După cum am aflat de la Szucs Szabolcs, primarul comunei Viile Satu Mare, în cursul zilei de marţi, 21 noiembrie, un grup impresionant de mare de voluntari, au participat la împădurirea unui hectar de teren. Interlocutorul nostru a menţionat că terenul a fost pus la îndemâna voluntarilor de către Consiliul Local, în zona cunoscută Văi -Vâlcele.

Prin acest demers se pune în valoare un teren aflat în fază avansată de degradare. Voluntarii au reprezentat un supermarket din Satu Mare, cel care a suportat costurile de achiziţie a materialului săditor. Este vorba despre aproximativ 5.000 de puieţi, din specii diferite de interes forestier.

Desigur asemenea iniţiative ar merita încurajate pentru a spori patrimoniul forestier, pentru a lăsa nepoţilor nepoţilor noştri, aşa numitul aur verde. În funcţie de specie, unii arbori ajunga la dimensiunile de recoltare abia după 100 – 150 de ani.

 

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 23 noiembrie 2017, ora 08:18

  Daca se planteaza puieti pt. padure eu v-as recomanda/propune sa plantati salcami (cresc repede) sau tei care sa constitue si baza melifera pt. albine . Omenirea si de miere are nevoie si daca se poate imbina utilul cu placutul de ce nu ati face ?….Efortul este acelasi, rezultatul conteaza si nu este de ignorat.

 2. vasile sălăjan a spus: 22 noiembrie 2017, ora 11:07

  Dragă Ioan Aniţaş,
  Dă, domnule, mai multe detalii despre aşa-zisele împăduriri (şi eu am fost părtaş, copilandru fiind, la Rodină, partea spre Hirip): o fi spre Solduba, o fi spre Tătăreşti, prin/peste Petreasa? Au mai crescut pe-acolo şi alte seminţii a(r)borigene – şi ar vrea să afle de pe-acum de unde-o să-i atace/sară lupii-n cale, ca pe vremuri, la aşa-zisul/pomenitul pas Petreasa.
  Asta aşa, despre natalul primordial.
  Vasile Sălăjan

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.