19.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 01.45 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.50 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 04.25 Cultură – 10x10 Născut în România 05.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Hrihorişan Felicia. Titlul emisiuni: Noi concursuri, noi provocări pentru Cutezătorii Munţilor.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 14.30 Teleshopping 14.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Participarea voluntarilor sătmăreni la Ziua de Curăţenie Naţională 15.2o Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 16.15 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 17.10 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 18.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Primi secretari şi relaţiile lor cu miliţia. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop.

La şedinţa cu vârstnici au fost prezentate serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu. Şefii asociaţiilor civile de pensionari au lipsit de la şedinţă

Scris de Vasile Nechita, 01 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Prefectura sedinta

Prefectura sedinta

Marţi, 31 octombrie 2017, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat două puncte: 1. Servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, în prezentarea reprezentantului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi 2. Diverse.

Participanţi şi absenţi

La şedinţă au participat: Darius Filip, prefect, dr. Raveca Gliga, medic şef la CJAS, Ramona Antonescu, şef serviciu în Prefectură, col. (r) Gheorghe Strâmb, preşedintele Consiliului Judeţean pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, col.(r) Voicu Şichet, preşedintele Sucursalei Satu Mare a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din S.R.I, col. (r) Mircea Blideran – preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere. Tot din partea militarilor (MAI) a fost prezent Vasile Silaghi.
În schimb, deşi au fost invitaţi, au lipsit tocmai cei cărora le era destinată cu prioritate tema dezbaterii, fiind reprezentanţii celor mai mari consumatori de servicii medicale. Este vorba de: Livia Haidu, preşedinta Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Mircea Marian, preşedintele Ligii Pensionarilor şi Lucian Marişca, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare.

Raportul reprezentantei CJAS

Dr. Raveca Gliga (CJAS) a prezentat un raport de activitate pe tema serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu. În primul rând a enumerat condiţiile acordării pachetului de servicii medicale de bază pentru îngrijiri medicale la domiciliu şi îngrijiri paliative la domiciliu.
Apoi raportoarea a spus că instituţia pe care o reprezintă a încheiat contracte cu furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu. Este vorba de furnizori cu sediul în Satu Mare (patru), Negreşti-Oaş (unul), şi în mediul rural (trei din: Pomi, Turţ şi Borleşti).
Valoarea creditelor de angajament se cifrează la 1.009.000 lei, sumă de care au beneficiat în medie zece persoane pe zi. Toţi cei care au solicitat servicii de acest fel le-au primit.
Contractele sunt încheiate cu furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu persoane fizice sau juridice, autorizate şi evaluate în condiţiile legii pentru aceste tipuri de servicii. Recomandarea pentru efectuarea de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu se face de: medicii de familie care au în evidenţă pacientul; medicii de specialitate din ambulatoriu; medicii de specialitate din spital, la externarea pacientului.
Pacienţii beneficiază de pachetul de servicii de bază, care cuprinde 20 de tipuri de servicii medicale, pentru un număr de 90 de zile. Furnizorul de îngrijiri medicale la domiciliu acordă serviciile recomandate de medici în baza unui plan de îngrijiri zilnice, inclusiv sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale. Aceste îngrijiri medicale nu se substituie persoanei care îngrijeşte o persoană cu handicap accentuat sau sever, remunerată în acest sens.
Documentele necesare şi modalitatea de obţinere a deciziei de îngrijiri medicale la domiciliu sunt postate şi pe site-ul CJAS.

Abonează-te acum Online!
  1. parearea mea a spus: 03 noiembrie 2017, ora 17:15

    Asta este tragedia pensiilor in Romania: muncesti de te spetesti, banii se duc in alta parte. Rusine celor care au facut legile pensiei: peste 40 ani munciti, 11 milioane pensie. Foarte corect!!!

  2. un conjudetean a spus: 01 noiembrie 2017, ora 18:29

    Poi felicitari celor 2 presedinti de asociatii ca nu au fost acolo. Ce sa caute ? Pe pensionarii civili sunt condusi de niste ofiteri cu pensii de multe ori mai mare decat a celor pe care i reprezinta !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.