La Şcoala Bălcescu Petofi a absolvit o "generaţie de aur" | Informaţia Zilei

La Şcoala Bălcescu Petofi a absolvit o „generaţie de aur”

Scris de Mihai Sălceanu, 06 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Balcescu Petofi-VIIIB

Balcescu Petofi-VIIIB

Dacă săptămâna trecută absolvenţii claselor a XII-a îşi luau rămas bun de la băncile şcolii, iată că joi, 6 iunie, a venit rândul elevilor de clasa a VIII-a să audă clopoţelul de final. Nu le-a fost uşor să se despartă de colegii şi profesorii alături de care au petrecut atâţia ani, dar speră că anii de liceu îi aşteaptă la fel de frumoşi.

O festivitate deosebită a avut loc şi la Şcoala Gimnazială Bălcescu Petofi din muncipiul Satu Mare.

84 de elevi au absolvit joi clasa a VIII-a. Dintre aceştia se remarcă elevii clasei a VIII-a B, o „generaţie de aur” a şcolii. Directoarea unităţii, profesoara Carmen Fechete, ne-a informat că elevii acestei clase au obţinut rezultate foarte bune de-a lungul anilor. Sunt 6 şefi de promoţie, 9 medii de 10, ultima medie din clasă fiind de 9,22.

Sefi de promotie

Sefi de promotie

Cei 6 copii extraordinari care au obţinut rezultate bune şi la olimpiade sau concursuri judeţene sunt Roxana Ciordaş, Nagy Doru, Oana Haiduc, Alexandra Moroz, Roberta Nistea, Iulia Roatiş.

Absolvenţii au fost aşteptaţi la ieşirea din şcoală de elevi de clasa a VII-a care au realizat un pod din garoafe. Simbolic a fost predată şi cheia şcolii, iar la final, absolvenţii au lansat baloane colorate în văzduh.

Dirigintele clasei a VIII-a B, Florian Vandici, profesor de matematică, le-a spus părinţilor şi absolvenţilor câteva cuvinte după festivitate. „Şcoala Bălcescu Petofi, fostă Generală 4, s-a ridicat în 1973. Eu predau aici din 1978, deci cunosc prea bine această unitate. Voi sunteţi generaţia de aur. Niciodată în istorie şcoala nu a avut 6 şefi de promoţie şi nici o clasă cu o medie generală atât de mare, 9,79. Vă doresc succes la examenul care bate la uşă, să aveţi aceleaşi rezultate şi la liceu!”

Marea majoritate a elevilor din a VIII-a B au avut-o ca învăţătoare pe doamna Maria Vandici. Din clasa a V-a, clasa a fost „preluată” de domnul profesor Vandici. Rezultatele remarcabile ale acestor elevi se datorează astfel şi echipei Vandici, care merită tot respectul şi admiraţia miilor de elevi care le-au trecut prin mână, precum şi a părinţilor. Mulţi dintre părinţii acestei generaţii de aur sunt de fapt foşti elevi ai soţilor Vandici.

Absolventi Balcescu Petofi

Absolventi Balcescu Petofi

Abonează-te acum Online!
  1. Cretu Lucia a spus: 07 iunie 2019, ora 07:27

    Da, e meritul copiilor si a dascalilor din scoala. Diriginte un profesor de nota 10 ,, Mână de fier” cu o daruire profesionala rar intalnita.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345