Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

La Satu Mare, Ziua Armatei Române s-a încheiat cu o retragere cu torţe

Scris de I. Z., 25 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Manifestările dedicate Zilei Armatei s-au încheiat miercuri seara, 25 octombrie, cu o frumoasă ceremonie de retragere cu torţe.

 

În prezenţa prefectului judeţului Satu Mare, Darius Filip, comandantului Garnizoanei Satu Mare, loc.col.Balazs Gheorghe, inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, Colonelul Popa Ovidiu şi a trecătorilor, militarii Batalionului 52 Geniu „TISA” Satu Mare, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare şi pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare au defilat cu torţe în mână intonând marşuri militare specifice.

Marşul a pornit din Piaţa 25 Octombrie şi a continuat pe Pasajul Corneliu Coposu – Piaţa Libertăţii – str.Alexandru Ioan Cuza – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare.

Retragerea cu torţe este o acţiune simbolică menită a cinsti memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate. Ceremonia marchează trecutul de luptă al Armatei Române pentru integritate şi independenţă naţională.

 

 

 

Sute de sătmăreni au luat parte la ceremonia de Ziua Armatei Române

Sute de sătmăreni au luat parte la ceremonia de Ziua Armatei Române

Miercuri, 25 Octombrie, pe platoul din faţa Ansamblului Monumental Glorie Ostaşului Român – din vecinătatea Muzeului Judeţean din Satu Mare, sute de sătmăreni şi militari au participat la activităţile organizate cu ocazia marcării a 73 de ani de la eliberarea oraşelor Satu Mare şi Carei – Ziua Armatei Române.

 

Despre însemnătatea zilei de 25 Octombrie, a vorbit  general de brigadă Teodor Incicaş, şef al Direcţiei audit intern având fucţia de locţiitor pentru resurse al şefului Statului Major General.

Ceremonia de Ziua Armatei Române la Satu Mare

Ceremonia de Ziua Armatei Române la Satu Mare

Într-o atmosferă de profundă pioşenie, manifestările au fost deschise cu intonarea Imnului de Stat al României, după care un sobor de preoţi în frunte cu protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan şi preotul militar, Cristian Silaghi, a oficiat un serviciu religios. S-au rostit rugăciuni în memoria militarilor români căzuţi pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale, dar şi a celor care şi-au găsit sfârşitul în teatrele de operaţiuni, alături de militari din trupele NATO.

 

Din punct de vedere istoric, 25 Octombrie 1944 este ziua în care Armata Română eliberează ultima localitate de sub ocupaţie străină. În acest context la Carei au loc an de an manifestări ample, în acest oras vin personalităţi de seamă ale statului alături de toate oficialităţile judetene. Practic pentru o zi Careiul devine Capitala României.

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 26 octombrie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
  1. grig a spus: 25 octombrie 2017, ora 11:52

    plateste-i botezul lui socolon,sau socolan,sau cum vrei tu!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.