Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 02.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 03.32 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 04.34 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Căpşunul, o cultură rentabilă 05.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Adriana Hagău, titlul emisiunii: Antibioticele, între uz şi abuz 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.33 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Emilia Enătescu 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ioan Man, titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 11.16 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 14.25 Teleshopping 14.41 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.38 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Seminţele de calitate asigură succesul în agriculturăn 17.53 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, ttlul emisiunii: Copiii şi fricile lor 23.30 Ştiri

La Satu Mare a avut loc prima ediție a Crosului “Inimă de Leu”

Scris de Matei Larisa, 04 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Lions Club Someș Satu Mare a organizat sâmbătă, 30 septembrie, crosul “Inimă de Leu” care a avut ca obiectiv reducerea riscului bolilor cardiovasculare. 

Acest cros a venit la inițiativa Federației Mondiale a Inimii și a patronajului Organizației Mondiale a Sănătății și al UNESCO de a declara data de 29 septembrie ca fiind “Ziua Mondială a Inimii”. La Satu Mare a fost prima ediție pentru cei din Lions Club, însă cu siguranță nu ultima. În alte orașe crosul a fost dedicat și altor cauze, ca de exemplu bolnavilor cardiaci.
Vârsta participanților a fost de 9-15 ani deoarece organizatorilor li s-a părut esențial ca cei mici să învețe de pe acum importanța sportului pentru sănătate, implicit pentru evitarea bolilor cardiovasculare. “Prin acest cros dorim să promovăm mișcarea, ideea de exerciții fizice atât în rândul copiilor cât și în rândul adulților. Am pregătit pentru copii cupe, medalii și alte premii surpriză. Sperăm ca această acțiune să devină o tradiție în orașul nostru”, a declarat președintele Lions Cub Someș Satu Mare, Paul Petruca. Cu toate acestea, crosului i s-au putut alătura și adulții dornici să promoveze importanța sportului pentru sănătate.
Micii atleți s-au întâlnit în jurul orei 9 dimineața pe digul din fața Primăriei. Deși vremea de afară nu a fost tocmai călduroasă la acea oră, entuziasmul se citea pe fețele tuturor. “Sportul și sănătatea sunt foarte importante pentru mine, atât când vine vorba despre alimentație cât și despre exercițiile fizice. Fac sport de 2-3 ori pe săptămână, și totodată practic atletismul, iar uneori merg și la înot”, a declarat o mică sportivă din rândul participanților.
Distanța de alergare a avut o lungime de aproximativ 3 km, punctul de pornire fiind din fața Primăriei, cu trecere peste Podul Galben, iar sosirea s-a făcut în zona de agrement Micro 16. Participanții au fost împărțiți în două categorii, fete și băieți. Fetele au dat startul crosului pornind primele, urmate mai apoi de băieți la o distanță de 15 minute. Pentru a asigura hidratarea corespunzătoare și siguranța participanților, în spatele acestora au pornit și o parte din organizatori cu bicicletele.
Lista premianților
Premiile au constat în tricouri, cupe, diplome, medalii și alte surprize pentru câștigătorii primelor 3 locuri. Așadar, la categoria fetelor pe locul I s-a clasat Halasz Eszter, 13 ani, de la Școala Generală Nr. 10, pe locul II Buteanu Mara, 10 ani, de la Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu”, pe locul III Brădeanu Eleonora, 9 ani, de la Școala Gimnazială “Grigore Moisil”, pe locul IV Halasz Ema, 10 ani, de la Școala Generală Nr. 10, iar pe locul V Ardelean Ingrid, 12 ani, de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”.
La categoria băieților, pe locul I s-a clasat Pintea Gabriel, 15 ani, de la Școala Gimnazială Botiz, pe locul II Alec David, 14 ani, de la Școala Gimnazială Botiz, pe locul III Tripon Claudiu, 14 ani, de la Școala Gimnazială Botiz, pe locul IV Zveneak Benjamin, 14 ani, de la Liceul de Arte “Aurel Popp”, iar pe locul V Smutcu Erick, 15 ani, de laColegiul Național “Doamna Stanca”.
Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.