00.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă între cunoscuţi. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Radu David. Titlul emisiuni: File din istoria Colegiului Naţional Ioan Slavici. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 05.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Ovi D. Pop. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela.Titlul emisiunii: Gorogkatolikus elet (Viaţa greco-catolică). 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitaţi: Formaţia Mister. 16.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 17.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 18.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 19.00 Cultură, festival Samfest Jazz internaţional. (în direct) 23.30 Ştiri

La Satu Mare a avut loc prima ediţie a Crosului “Inimă de Leu”

Scris de Matei Larisa, 04 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Lions Club Someş Satu Mare a organizat sâmbătă, 30 septembrie, crosul “Inimă de Leu” care a avut ca obiectiv reducerea riscului bolilor cardiovasculare. 

Acest cros a venit la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi a patronajului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO de a declara data de 29 septembrie ca fiind “Ziua Mondială a Inimii”. La Satu Mare a fost prima ediţie pentru cei din Lions Club, însă cu siguranţă nu ultima. În alte oraşe crosul a fost dedicat şi altor cauze, ca de exemplu bolnavilor cardiaci.
Vârsta participanţilor a fost de 9-15 ani deoarece organizatorilor li s-a părut esenţial ca cei mici să înveţe de pe acum importanţa sportului pentru sănătate, implicit pentru evitarea bolilor cardiovasculare. “Prin acest cros dorim să promovăm mişcarea, ideea de exerciţii fizice atât în rândul copiilor cât şi în rândul adulţilor. Am pregătit pentru copii cupe, medalii şi alte premii surpriză. Sperăm ca această acţiune să devină o tradiţie în oraşul nostru”, a declarat preşedintele Lions Cub Someş Satu Mare, Paul Petruca. Cu toate acestea, crosului i s-au putut alătura şi adulţii dornici să promoveze importanţa sportului pentru sănătate.
Micii atleţi s-au întâlnit în jurul orei 9 dimineaţa pe digul din faţa Primăriei. Deşi vremea de afară nu a fost tocmai călduroasă la acea oră, entuziasmul se citea pe feţele tuturor. “Sportul şi sănătatea sunt foarte importante pentru mine, atât când vine vorba despre alimentaţie cât şi despre exerciţiile fizice. Fac sport de 2-3 ori pe săptămână, şi totodată practic atletismul, iar uneori merg şi la înot”, a declarat o mică sportivă din rândul participanţilor.
Distanţa de alergare a avut o lungime de aproximativ 3 km, punctul de pornire fiind din faţa Primăriei, cu trecere peste Podul Galben, iar sosirea s-a făcut în zona de agrement Micro 16. Participanţii au fost împărţiţi în două categorii, fete şi băieţi. Fetele au dat startul crosului pornind primele, urmate mai apoi de băieţi la o distanţă de 15 minute. Pentru a asigura hidratarea corespunzătoare şi siguranţa participanţilor, în spatele acestora au pornit şi o parte din organizatori cu bicicletele.
Lista premianţilor
Premiile au constat în tricouri, cupe, diplome, medalii şi alte surprize pentru câştigătorii primelor 3 locuri. Aşadar, la categoria fetelor pe locul I s-a clasat Halasz Eszter, 13 ani, de la Şcoala Generală Nr. 10, pe locul II Buteanu Mara, 10 ani, de la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu”, pe locul III Brădeanu Eleonora, 9 ani, de la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil”, pe locul IV Halasz Ema, 10 ani, de la Şcoala Generală Nr. 10, iar pe locul V Ardelean Ingrid, 12 ani, de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”.
La categoria băieţilor, pe locul I s-a clasat Pintea Gabriel, 15 ani, de la Şcoala Gimnazială Botiz, pe locul II Alec David, 14 ani, de la Şcoala Gimnazială Botiz, pe locul III Tripon Claudiu, 14 ani, de la Şcoala Gimnazială Botiz, pe locul IV Zveneak Benjamin, 14 ani, de la Liceul de Arte “Aurel Popp”, iar pe locul V Smutcu Erick, 15 ani, de laColegiul Naţional “Doamna Stanca”.
Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.