Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 02.36 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 03.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 04.42 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 05.35 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Marinelo Norberto 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.32 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ramona Farcaş, titlul emisiunii: Raporturile între autoritatea de mediu, operatori economici şi colectori de deşeuri 10.15 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 14.40 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciurdaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 16.05 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.05 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoala performanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marta Bzduch, titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia- Metaloglobus Bucureşti 23.30 Ştiri

La Satu Mare a avut loc prima ediţie a Crosului “Inimă de Leu”

Scris de Matei Larisa, 04 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Lions Club Someş Satu Mare a organizat sâmbătă, 30 septembrie, crosul “Inimă de Leu” care a avut ca obiectiv reducerea riscului bolilor cardiovasculare. 

Acest cros a venit la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi a patronajului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO de a declara data de 29 septembrie ca fiind “Ziua Mondială a Inimii”. La Satu Mare a fost prima ediţie pentru cei din Lions Club, însă cu siguranţă nu ultima. În alte oraşe crosul a fost dedicat şi altor cauze, ca de exemplu bolnavilor cardiaci.
Vârsta participanţilor a fost de 9-15 ani deoarece organizatorilor li s-a părut esenţial ca cei mici să înveţe de pe acum importanţa sportului pentru sănătate, implicit pentru evitarea bolilor cardiovasculare. “Prin acest cros dorim să promovăm mişcarea, ideea de exerciţii fizice atât în rândul copiilor cât şi în rândul adulţilor. Am pregătit pentru copii cupe, medalii şi alte premii surpriză. Sperăm ca această acţiune să devină o tradiţie în oraşul nostru”, a declarat preşedintele Lions Cub Someş Satu Mare, Paul Petruca. Cu toate acestea, crosului i s-au putut alătura şi adulţii dornici să promoveze importanţa sportului pentru sănătate.
Micii atleţi s-au întâlnit în jurul orei 9 dimineaţa pe digul din faţa Primăriei. Deşi vremea de afară nu a fost tocmai călduroasă la acea oră, entuziasmul se citea pe feţele tuturor. “Sportul şi sănătatea sunt foarte importante pentru mine, atât când vine vorba despre alimentaţie cât şi despre exerciţiile fizice. Fac sport de 2-3 ori pe săptămână, şi totodată practic atletismul, iar uneori merg şi la înot”, a declarat o mică sportivă din rândul participanţilor.
Distanţa de alergare a avut o lungime de aproximativ 3 km, punctul de pornire fiind din faţa Primăriei, cu trecere peste Podul Galben, iar sosirea s-a făcut în zona de agrement Micro 16. Participanţii au fost împărţiţi în două categorii, fete şi băieţi. Fetele au dat startul crosului pornind primele, urmate mai apoi de băieţi la o distanţă de 15 minute. Pentru a asigura hidratarea corespunzătoare şi siguranţa participanţilor, în spatele acestora au pornit şi o parte din organizatori cu bicicletele.
Lista premianţilor
Premiile au constat în tricouri, cupe, diplome, medalii şi alte surprize pentru câştigătorii primelor 3 locuri. Aşadar, la categoria fetelor pe locul I s-a clasat Halasz Eszter, 13 ani, de la Şcoala Generală Nr. 10, pe locul II Buteanu Mara, 10 ani, de la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu”, pe locul III Brădeanu Eleonora, 9 ani, de la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil”, pe locul IV Halasz Ema, 10 ani, de la Şcoala Generală Nr. 10, iar pe locul V Ardelean Ingrid, 12 ani, de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”.
La categoria băieţilor, pe locul I s-a clasat Pintea Gabriel, 15 ani, de la Şcoala Gimnazială Botiz, pe locul II Alec David, 14 ani, de la Şcoala Gimnazială Botiz, pe locul III Tripon Claudiu, 14 ani, de la Şcoala Gimnazială Botiz, pe locul IV Zveneak Benjamin, 14 ani, de la Liceul de Arte “Aurel Popp”, iar pe locul V Smutcu Erick, 15 ani, de laColegiul Naţional “Doamna Stanca”.
Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.