21.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Claudiu Ţinca, Florin Fodoruţ, Dan Şuta, Florin Orăşteanu. Titlul emisiunii: ”Uniţi pentru Satu Mare” cea mai puternică asociaţie civică(reluare) 01.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 02.50 Cultură 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 04.10 Cultură 05.20 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Felicia Hrihorişan. Titlul emisiuni: Cutezătorii Munţilor pregătesc prima lor Liră.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Istvanfi Szilard. Titlul emisiunii: Sfânta Liturghie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Claudiu Ţinca, Florin Fodoruţ, Dan Şuta, Florin Orăşteanu. Titlul emisiunii: ”Uniţi pentru Satu Mare” cea mai puternică asociaţie civică(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 15.10 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 16.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 17.30 Cultură 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Viorel Plosca. Titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine.

La Satu Mare a avut loc prima ediţie a Crosului “Inimă de Leu”

Scris de Matei Larisa, 04 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Lions Club Someş Satu Mare a organizat sâmbătă, 30 septembrie, crosul “Inimă de Leu” care a avut ca obiectiv reducerea riscului bolilor cardiovasculare. 

Acest cros a venit la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi a patronajului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO de a declara data de 29 septembrie ca fiind “Ziua Mondială a Inimii”. La Satu Mare a fost prima ediţie pentru cei din Lions Club, însă cu siguranţă nu ultima. În alte oraşe crosul a fost dedicat şi altor cauze, ca de exemplu bolnavilor cardiaci.
Vârsta participanţilor a fost de 9-15 ani deoarece organizatorilor li s-a părut esenţial ca cei mici să înveţe de pe acum importanţa sportului pentru sănătate, implicit pentru evitarea bolilor cardiovasculare. “Prin acest cros dorim să promovăm mişcarea, ideea de exerciţii fizice atât în rândul copiilor cât şi în rândul adulţilor. Am pregătit pentru copii cupe, medalii şi alte premii surpriză. Sperăm ca această acţiune să devină o tradiţie în oraşul nostru”, a declarat preşedintele Lions Cub Someş Satu Mare, Paul Petruca. Cu toate acestea, crosului i s-au putut alătura şi adulţii dornici să promoveze importanţa sportului pentru sănătate.
Micii atleţi s-au întâlnit în jurul orei 9 dimineaţa pe digul din faţa Primăriei. Deşi vremea de afară nu a fost tocmai călduroasă la acea oră, entuziasmul se citea pe feţele tuturor. “Sportul şi sănătatea sunt foarte importante pentru mine, atât când vine vorba despre alimentaţie cât şi despre exerciţiile fizice. Fac sport de 2-3 ori pe săptămână, şi totodată practic atletismul, iar uneori merg şi la înot”, a declarat o mică sportivă din rândul participanţilor.
Distanţa de alergare a avut o lungime de aproximativ 3 km, punctul de pornire fiind din faţa Primăriei, cu trecere peste Podul Galben, iar sosirea s-a făcut în zona de agrement Micro 16. Participanţii au fost împărţiţi în două categorii, fete şi băieţi. Fetele au dat startul crosului pornind primele, urmate mai apoi de băieţi la o distanţă de 15 minute. Pentru a asigura hidratarea corespunzătoare şi siguranţa participanţilor, în spatele acestora au pornit şi o parte din organizatori cu bicicletele.
Lista premianţilor
Premiile au constat în tricouri, cupe, diplome, medalii şi alte surprize pentru câştigătorii primelor 3 locuri. Aşadar, la categoria fetelor pe locul I s-a clasat Halasz Eszter, 13 ani, de la Şcoala Generală Nr. 10, pe locul II Buteanu Mara, 10 ani, de la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu”, pe locul III Brădeanu Eleonora, 9 ani, de la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil”, pe locul IV Halasz Ema, 10 ani, de la Şcoala Generală Nr. 10, iar pe locul V Ardelean Ingrid, 12 ani, de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”.
La categoria băieţilor, pe locul I s-a clasat Pintea Gabriel, 15 ani, de la Şcoala Gimnazială Botiz, pe locul II Alec David, 14 ani, de la Şcoala Gimnazială Botiz, pe locul III Tripon Claudiu, 14 ani, de la Şcoala Gimnazială Botiz, pe locul IV Zveneak Benjamin, 14 ani, de la Liceul de Arte “Aurel Popp”, iar pe locul V Smutcu Erick, 15 ani, de laColegiul Naţional “Doamna Stanca”.
Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.