Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 02.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 03.05 Digănia la Hodişa 03.35 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Laura Porcza 04.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 05.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Andreea Paul 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.36 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa şi bioetica 10.38 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 11.15 Teleshopping 11.30 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.38 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 13.00 Ştiri 13.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 14.34 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.06 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Vasa Nicolin 17.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Anca Roxana Kaitar, titlul emisiunii: Activităţi ecologice la Liceul Ham Janos 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa 23.30 Ştiri

La Satu Mare a apărut primul vânzător de mărţişoare

Scris de Ioana Vladimirescu, 08 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ioan Stoica vinde de 35 de ani încoace mărţişoare an de an

Ioan Stoica vinde de 35 de ani încoace mărţişoare an de an

Ioan Stoica vinde de 35 de ani încoace mărţişoare an de an

E o vorbă< cu o floare nu se face primăvară. Dar cu un mărţişor? La Satu Mare nu avem încă ghiocei prin pieţe, dar avem un altfel de vestitor al primăverii în persoana lui Ioan Stoica, un comerciant ambulant care de 35 de ani încoace pune în pieptul doamnelor, al domnişoarelor şi al fetiţelor mărţişoare.

L-am întâlnit într-un gang de pe strada Cuza din centrul oraşului. Deşi destul de bine pitit, tot reuşeşte să atragă atenţia trecătorilor. Nu stă pe spaţiul public cu măsuţa încărcată cu mărţişoare pentru că nu e voie, ne mărturiseşte. „De prin 27 februarie ne va lăsa primăria să ne scoatem la vânzare mărţişoarele în zona Casei de modă, cum e obiceiul”.
De 35 de ani confecţionează şi vinde mărţişoare şi ne mărturiseşte că are deja clientela lui, că-s mulţi domnii care au de dat mărţişoare la foarte multe doamne. Am analizat şi noi micile obiecte de podoabă legate de un şnur împletit dintr-un fir alb şi unul roşu. Nu mai sunt ca pe vremuri. Acum ilustrează personajele la modă din filmele pentru adolescenţi, din desenele animate pentru copii< celebrele personaje Frozen, dar şi tradiţionalele figurine Walt Disney. :i totuşi, aşa cum ne spune creatorul mărţişoarelor, la cea mai mare căutare anul acesta au fost hornarii, trifoiul şi potcoava. Mărţişoarele de azi sunt ambalate în cutii cu mesaje de genul „O primăvară începe cu un mărţişor” sau „O primăvară frumoasă”. Cât despre preţuri, acestea încep la 2 lei şi ajung la 5 lei bucata. Comerţul e comerţ şi preţurile nu-s bătute în cuie, aşa că e loc de negocieri mai ales când trebuie cumpărate multe mărţişoare, ne mărturiseşte Ioan Stoica.
Chiar dacă mai este mult până în prima zi a lunii martie, abia că am păşit timizi în februarie, podoaba aducătoare de noroc ori simbol al renaşterii naturii atrage atenţia şi în cele câteva minute cât am stat la poveşti cu Ioan Stoica au fost câţiva sătmăreni ce s-au arătat interesaţi să cumpere mărţişoare, poate pentru a nu lăsa totul pe ultimul moment.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.