Image 1
Image 2

La rectificare s-au alocat 9,4 milioane lei pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din judeţul Satu Mare

Programul National de Dezvoltare Locala primeste 1.25 milarde lei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Programul National de Dezvoltare Locala primeste 1.25 milarde lei
Programul National de Dezvoltare Locala primeste 1.25 milarde lei

Sănătatea primeşte cei mai mulţi bani la cea de-a doua rectificare din acest an, credite de angajament de 2,21 miliarde de lei urmând să fie alocate Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în vederea încheierii unor noi contracte pentru aria terapeutică hepatită cronică, potrivit Ministerului Finanţelor.

Judeţului Satu Mare, la rectificare i s-au alocat 9,4 milioane lei pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap şi 15,47 milioane lei pentru salariile din învăţământ.

Sume importante primesc şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Agriculturii, Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii.

Pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice s-au asigurat 1,25 miliarde de lei, sumă care va acoperi plăţile necesare până la final de an pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii şcolare şi de drumuri.

Alte 47,9 milioane de lei au fost realocaţi pentru finanţarea Acordului de împrumut ‘Sistem integrat de reabilitare a sistemelor cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori’. Suma va fi folosită pentru închiderea proiectului finanţat din credite externe rambursabile.

Pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost asigurată suma de 1,09 miliarde de lei pentru plăţile finale aferente schemelor de plăţi directe pentru campania agricolă din 2016. De asemenea, ministerul a redistribuit din bugetul propriu 85,7 milioane de lei pentru plata subvenţiilor în agricultură. La bugetele locale au fost alocaţi 1,7 miliarde de lei, sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, pentru finanţarea cheltuielilor autorităţilor administraţiei publice locale. Banii vor fi folosiţi pentru echilibrarea bugetelor locale (938,3 milioane lei), plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap (392,3 milioane lei), cheltuieli de personal aferente unităţilor de învăţământ preuniversitar (170 milioane de lei), susţinerea sistemului de protecţie a copilului (101,5 milioane lei), centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap (74,7 milioane lei), programul-pilot ‘Masa caldă’ (14,7 milioane lei), finanţarea drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (6,9 milioane lei) şi programul ‘fructe în şcoli’ (4,1 milioane lei).

Pentru plata pensiilor militare recalculate, precum şi pentru restituirea diferenţelor dintre cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010, au fost alocaţi 336,7 milioane de lei în bugetele Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii.

Ministerul Energiei primeşte 222,4 milioane de lei, din care 200 de milioane de lei sunt pentru schema de ajutor de stat pentru închiderea a două mine din Complexul Energetic Hunedoara.

Ministerul Muncii primeşte 142,4 milioane de lei pentru plata integrală a drepturilor de asistenţă socială (indemnizaţii pentru creşterea copilului, ajutoare sociale, alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii pentru persoanele cu handicap).

Ministerul Comunicaţiilor are alocaţi suplimentar 75,5 milioane de lei, în principal pentru majorarea capitalului social al Companiei Naţionale ‘Poşta Română’- S.A..

Ministerului Afacerilor Externe i-au fost redistribuiţi 66,8 milioane de lei, în principal pentru plata contribuţiilor şi cotizaţiilor la organismele internaţionale la care instituţia este parte.

Potrivit Ministerului Finanţelor, sumele reduse provin din economiile ministerelor rezultate din analiza plăţilor efectuate pe primele 10 luni.

Ministerul Finanţelor Publice a propus o a doua rectificare bugetară din acest an, ţinând cont de majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 306 milioane de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidat tot cu 306 milioane de lei, precum şi de menţinerea ţintei de deficit bugetar la nivelul de 2,8% din PIB în termeni cash, respectiv 2,95% din PIB potrivit metodologiei ESA. 

Analiza rezultatelor bugetare pe perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2016 arată un deficit de 3,7 miliarde de lei, respectiv 0,49% din PIB’, precizează Ministerul Finanţelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with