00.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă între cunoscuţi. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Radu David. Titlul emisiuni: File din istoria Colegiului Naţional Ioan Slavici. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 05.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Ovi D. Pop. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela.Titlul emisiunii: Gorogkatolikus elet (Viaţa greco-catolică). 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitaţi: Formaţia Mister. 16.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 17.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 18.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 19.00 Cultură, festival Samfest Jazz internaţional. (în direct) 23.30 Ştiri

La Prefectură, noi plângeri pe teme de fond funciar

Scris de Vasile Nechita, 20 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marţi, 19 septembrie 2017, în biroul subprefectului de la Instituţia Prefectului Satu Mare a avut loc şedinţa de audienţe.

Au participat din partea instituţiei gazdă: Alfatter Tamas, subprefect, Cosmin Dorle, şef serviciu juridic, Sergiu Micle, şef corp control, Florin Găzdac, consilier superior în cadrul departamentului juridic şi contencios admnistrativ, Mihaela Aurelia Blaga, consilier juridic superior, precum şi Florica Crespai, consilier pe linie de cadastru, din partea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.
În ceea ce priveşte solicitanţii de audienţe, s-au înscris cinci persoane, dar s-au prezentat doar trei: Gabriela Bencze, Bogdan Mircea Săsăran şi Ioan Mic. Nu s-au prezentat: Margareta Pop şi Adalbert Fatyol din Carei.

Plângere contra primarului din Odoreu

Gabriela Bencze, din Satu Mare, a avut ca obiect al audienţei o plângere la adressa primarului din Odoreu pentru nerestituirea integrală de terenuri agricole şi păduri de stejar, unele terenuri moştenite, iar altele donate. Primele cereri le-a depus în 1991, iar în total familiei i se cuvin 45 de hectare. Ea a susţinut că primarul se opune acordării unei diferenţe de suprafaţă, pe motiv că nu are din ce să restituie, deşi a depus acte doveditoare din care rezultă suprafeţele care i se cuvin. Stejarii ar fi fost furaţi, dar primarul nu vrea să-i acorde nici teren agricol echivalent.
Întrebată de Mihaela Blaga dacă nu are şi sentinţă, ea a răspuns afirmativ, dar nu a clarificat ce anume decizie a pronunţat instanţa (favorabilă sau nu, şi pentru ce suprafeţe).
În finalul întâlnirii, Cosmin Dorle a stabilit, pentru joi, o întâlnire la Primăria Odoreu, la care i s-a cerut să prezinte sentinţa obţinută în justiţie.
Pentru clarificări, l-am contactat pe Dorel Pop, primarul comunei Odoreu. Interlocutorul ne-a relatat că petenta a fost cu problema sa şi în instanţă. “Nu am văzut sentinţa. Să vină cu o sentinţă favorabilă şi atunci o pun în aplicare”, a precizat primarul.

Plângere contra primarului din Medieşu Aurit

Bogdan Mircea Săsăran din Baia Mare a fost un alt cetăţean care l-a reclamat pe Radu Mihai Iancu, primarul comunei Medieşu Aurit, pe motiv că nu i-a soluţionat o cerere, din 19 iunie, referitor la un teren din satul Băbăşeşti. El este nemulţumit de faptul că vecinul său a făcut o fundaţie fără a respecta proiectul. De asemenea, este nemulţumit că primarul nu i-ar fi dat răspuns personal şi nici Prefectura nu i-a răspuns personal, ci printr-o scrisoare adresată Primăriei Medieşu Aurit şi “spre ştiinţă” petentului. “Acea scrisoare, în care vedeţi ce demersuri am făcut, o puteţi considera răspuns. Dacă nu v-a răspuns primăria, mergeţi în contencios administrativ”, a precizat Cosmin Dorle. “Primăria nu este instituţie subordonată Prefecturii”, a adăugat Tamas Alfatter.
Întrucât Primăria Medieşu Aurit nu a răspuns nici scrisorii adresate de Prefectură, Sergiu Micle a fost de părere că primarul “va cheltui mai mult timp prin faptul că nu a dat răspuns decât dacă ar fi rezolvat problema în sine”.
Şi în acest caz, Cosmin Dorle a spus că reprezentanţii Prefecturii vor merge la Medieşu Aurit pentru a clarifica această situaţie.

Un bătrân purtat pe drumuri

Ioan Mic, în vârstă de 89 de ani din Giurtelecu Hododului, are necaz cu restituirea un suprafeţe de teren forestier. “Pe vremea dictaturii, pădurea a fost defrişată şi s-au plantat pini”, a spus Ioan Mic. El s-a adresat primăriei în iunie, dar nu a primit răspuns, fiind vorba de anumite probleme cu topograful şi de neidentificarea parcelei. În acel moment, Călin Dorle l-a contactat telefonic pe primar şi i-a spus că îi acordă “60 de zile pentru a-i elibera petentului titlu de proprietate”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.