00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 01.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 03.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 04.00 Concert simfonic la Filarmonica „Dinu Lipatti” 05.30 Cultură, Comemorare de ziua eroilor la Gerăuşa. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Avram. Titlul emisiuni: Expoziţia de cai şi competiţia de atelaje se impune ca o tradiţie.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiuni: Cum îl putem cunoaşte pe Dumnezeu? 10.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 16.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 20.06.2019

La Păuleşti a apărut încă un moştenitor care cere 145 hectare

Revesz Elisabeta este din Satu Mare si mostenitoarea a trei familii

Revesz Elisabeta este din Satu Mare si mostenitoarea a trei familii

Recent, la Prefectura Satu Mare s-au organizat audienţe cu cetăţenii. Iniţial lista conţinea cinci persoane dornice de a-şi prezenta păsurile, dar în final doar trei au participat la întâlnirea cu prefectul Darius Filip, Cosmin Dorle, şeful Serviciului Juridic, şi Florin Găzdac, consilier pe relaţii cu publicul.

Asemeni multor altor întâlniri similare, şi de această dată problemele invocate de persoanele care au cerut sprijin în rezolvarea necazurilor lor privesc proprietatea funciară.
Moştenitoarea a trei familii care au deţinut proprietăţi în Păuleşti

Cea de-a doua petiţie a fost prezentată de către Revesz Elisabeta, din Satu Mare, cea care, după cum s-a exprimat, este moştenitoarea de drept a trei familii care au deţinut proprietăţi funciare în comuna Păuleşti – terenuri şi case. Potrivit unei hotărâri judecătoreşti din anul 2017, reclamanta ar fi în drept să primească 145 hectare de teren.

Iată că după „latifundiarul” Demian, cea de a doua persoană care trebuie să primească suprafeţe însemnate de teren este Revesz Elisabeta. Reclamanta susţine că a făcut numeroase demersuri către comisia locală din Păuleşti, către Prefectura Satu Mare, dar punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti întârzie.

Se pare că motivul invocat de către cei din Păuleşti ar fi lipsa terenului, motiv pentru care i s-ar fi oferit restituirea în natură a puţin peste 6 hectare, lucru pe care petenta îl acceptă, dar solicită şi diferenţa.

Ea susţine că la nivelul unităţii administrative teritoriale ar exista rezerve de teren, dar este refuzată din motive care-i scapă. Ba mai mult, reclamanta susţine că ar avea şi patru dosare la Legea 10/2000 pentru tot atâtea imobile dărâmate. Nici în acest caz lucrurile nu se mişcă aşa cum reclamanta şi-ar dori.

În luna februarie a anului în curs, Prefectura Satu Mare a dispus reanalizarea situaţiei, inventarierea proprietăţilor revendicate pe vechile amplasamente, iar dacă sunt suprafeţe neretrocedate să se facă restituirea în natură. Până la redactarea acestor rânduri se pare că la Păuleşti nu s-a reuşit clarificarea acestei situaţii sau cel puţin lucrarea nu este finalizată.

Potrivit unor opinii, pe raza comunei Păuleşti ar exista şi suprafeţe de teren deţinute de Agenţia Domeniilor Statului – ADS, din care în anumite condiţii s-ar putea retroceda în natură anumite suprafeţe. Se aşteaptă la Comisia Judeţeană de Fond Funciar dosarul în cauză cu propunerea comisiei locale în sensul punerii în aplicare a hotărârii judecătoreşti în discuţie.

În ambele cazuri, prefectul a solicitat copii după documente şi a promis implicarea în descâlcirea iţelor acestor cazuri în aparenţă simple, dar în egală măsură complicate.

Abonează-te acum Online!
  1. Babacu a spus: 22 martie 2019, ora 09:05

    Nu-i prost cine cere…

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.