Image 1
Image 2

În judeţ sfecla de zahăr este însămânţată aproximativ 92%

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Rentabilitate la sfecla de zahăr începe la 45 tone/ha
Rentabilitate la sfecla de zahăr începe la 45 tone/ha

Rentabilitatea se asigură la peste 45 de tone la hectar

De o vreme, cultivatorii de sfeclă de zahăr arondaţi procesatorului de la Oradea, se luptă cu autorităţile pentru a nu se reloca cota de zahăr între fabrici.

 

Fermierii, prin asociaţia care-i reprezintă, au dat în judecată guvernul, procesul fiind în derulare. Cu toate aceste neajunsuri, spunea zilele trecute Lukacs Alexandru, preşedintele asociaţiei, sfecla de zahăr este însămânţată în proporţie de peste 92%.

Se aşteaptă ploile calde pentru ca răsăritul să fie uniform, iar cultura să-şi dea drumul.

Preţul de preluare a sfeclei este deja stabilit.

 

Mai multe puteţi citi în ediţia tipărită din data de 15 aprilie, disponibilă la chioşcurile de ziare, sau în format PDF.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with