La Muzeul de Artă s-a deschis expoziţia „Atelier în noiembrie”

Scris de Vasile Andreica, 17 noiembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Artiştii plastici care creează în atelierele aflate la intrarea Taberelor Şcolare ne-au obişnuit cu câte o expoziţie colectivă în fiecare primăvară, la mijlocul lunii mai. În acest an însă, o supradoză de creativitate i-a făcut să vină cu lucrări noi într-o expoziţie autumnală, pe care au intitulat-o „Atelier în noiembrie”.

 
Ca de obicei în cazul lor, deschiderea expoziţiei petrecută ieri în sălile din spatele curţii Muzeului de Artă s-a produs fără fasoane şi salamalecuri, într-o atmosferă relaxată, amicală. Lucrările lor variază de la dezvoltări cuminţi ale unor teme mai vechi ale creaţiei proprii la abordări de-a dreptul ireverente, într-o notă de umor sardonic totuşi de bună calitate.
 
Frunza de toamnă de pe afiş o regăsim ca motiv în picturile ample ale Cristinei Busuioc, în timp ce Aurelian Busuioc continuă ciclul metaforic al coliviilor, iar Gabriela Kiraly şi Lola Berciu îşi dezvoltă obişnuitele monologuri cromatice. Anamaria Antal creează mici universuri atât în pictură cât şi în instalaţie, iar Valer Sasu expune un tablou provocator care, dincolo de şocul imaginii, ascunde mai multe nivele de interpretare pentru cine are ochi să vadă. Liviu Scripor îşi doreşte să exorcizeze toate relele României, Edward Herceg sculptează în lemn forme primare, iar Alexandru Ciobotariu explorează mitul mărului adamic într-o cheie clasic-graţioasă, în timp ce Liviu Paul integrează o răzătoare într-o idee a purităţii. Deosebită ni s-a părut combinaţia gândită de Timea Mitroi pe o temă consacrată, materialul ales dând lucrării o puternică tentă ironică.
 
Expoziţia poate fi vizitată în următoarele două săptămâni.
Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517