"La Gomera", în regia lui Corneliu Porumboiu, marele câştigător al Galei Gopo | Informaţia Zilei

“La Gomera”, în regia lui Corneliu Porumboiu, marele câştigător al Galei Gopo

Scris de Vasile Andreica, 01 iulie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Filmul “La Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu, produs de Patricia Poenaru şi Marcela Ursu, a fost desemnat marele câştigător al galei Gopo 2020 cu 9 trofee.

“La Gomera” a fost desemnat “cel mai bun film de lungmetraj”, produs de Patricia Poenaru şi Marcela Ursu. “A fost un drum lung şi foarte dificil. Corneliu a avut determinarea de a face ceva diferit şi nou. Este extraordinar că avem aprobarea colegilor în seara aceasta. Vă mulţumim!”, a spus producătoarea Patricia Poenaru. “Călătoria fantastică a Maronei” (r. Anca Damian), “Monştri.” (r. Marius Olteanu), “Parking” (r. Tudor Giurgiu) şi “Touch Me Not” (r. Adina Pintilie) au fost celelalte lungmetraje nominalizate.

Actorul Şerban Pavlu a prezentat premiul pentru “cea mai bună regie”. Statueta a fost câştigată de Corneliu Porumboiu. “Mulţumesc întregii echipe, de la producţie până la actori. Lui Vlad Ivanov, care a fost în acest proiect de la început”, a spus Porumboiu. Adina Pintilie (“Touch Me Not”), Anca Damian (“Călătoria fantastică a Maronei”), Cătălin Mitulescu (“Heidi”), Corneliu Porumboiu (“La Gomera”) şi Marius Olteanu (“Monştri.”) au concurat pentru aceeaşi categorie.

Marius Manole şi Cosmina Stratan au prezentat premiul pentru “cel mai bun actor în rol principal masculin”, acordat lui Iulian Postelnicu pentru “Arest”. El i-a avut contracandidaţi pe: Gheorghe Visu (“Heidi”), Mihai Smarandache (“Parking”), Radu Botar (“Cardinalul”) şi Răzvan Vasilescu (“Mo”).

Câştigătoarea la categoria “cea mai bună actriţă în rol principal” a fost aleasă Judith State pentru rolul Dana din filmul “Monştri.”. Contracandidate au fost: Belén Cuesta (“Parking”), Catrinel Marlon (“La Gomera”), Cătălina Mihai (“Heidi”), Dana Rogoz (“Mo”). “Mulţumesc, Marius, pentru încrederea ta, iubirea şi pentru faptul că-mi dai speranţă în fiecare zi că se poate”, a spus actriţa pe scenă.

Corneliu Porumboiu a primit trofeul pentru “cel mai bun scenariu”. “N-am învăţat eu să fluier, dar cred că am scris un scenariu destul de bun”, a declarat scenaristul.

Ana Ioneci şi Claudia Bunea au câştigat premiul pentru “cele mai bune costume” la “Maria. Regina României”. “A fost o muncă enormă şi grea. Fără echipa noastră nu reuşeam”, au mărturisit cele două.

“Touch Me Not”, de Adina Pintilie, a primit premiul Gopo la categoria “cel mai bun debut”. “Sunt cu mine 9 membri din echipă. Noi am fost câteva sute din cinci ţări. Mulţumesc tare mult. E foarte bine să te simţi bine venit acasă. A durat mult până să facem acest film şi să te aprecieze brasla e foarte fain”, a amintit Adina Pintilie.

The Mono Jacks au interpretat “Om bun”, celebra melodie a lui Dan Andrei Aldea.

Despre Radu Cosaşu, premiu special la Gopo 2020, Andrei Pleşu a remarcat: “Principala lui calitate a fost buna dispoziţie”. Andrei Crăciun a primit premiul în numele lui Radu Cosaşu< “Este foarte onorat că a primit acest premiu”.

Premiul pentru “cel mai bun film documentar”, prezentat de Alex Potocean, a fost acordat filmului “Distanţa dintre mine şi mine”, în regia Danei Bunescu şi Monei Nicoară. Producătoarea Ada Solomon: “Filmul acesta este primul proiect la care am visat atunci când am devenit producătoare pe propriile picioare. Îi mulţumesc Ninei Casian pentru că m-a învăţat cine sunt, să fiu o femeie puternică şi să cred în mine. Vă rog să vă apropiaţi mai tare de documentarul românesc. Mai mult interes pentru documentarul românesc ar fi ceea ce merită el!”.

Premiul pentru întreaga activitate din partea Apa Nova a fost acordat de Adrian Păduraru actriţei Adela Mărculescu. “O reverenţă în semn de admiraţie, doamnei Adela Mărculescu”, i-a transmis Adrian Păduraru, care a jucat alături de actriţă în “Declaraţie de dragoste”. “Aş fi vrut să vă îmbărţişez pe toţi. Astăzi este o zi sfântă, o zi mare. La mulţi ani, tuturor celor care îşi sărbătoresc ziua. Cu multă dragoste, vă îmbrăţişez pe toţi!”, a replicat actriţa.

Trofeul pentru “cea mai bună imagine” a fost câştigat de Tudor Mircea pentru “La Gomera”. “Cel mai bun montaj” a fost primit de Roxana Szel pentru “La Gomera”. Premiul Publicului a fost câştigat de filmul “Oh, Ramona”, de Cristina Iacob, şi de “Five Gang”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517