La finele săptămânii se face recensământul păsărilor de toamnă de la noi din judeţ | Informaţia Zilei

La finele săptămânii se face recensământul păsărilor de toamnă de la noi din judeţ

Scris de Ioana Vladimirescu, 03 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pentru al 29-lea an consecutiv, ornitologii din Europa numără la început de octombrie, chiar final de septembrie în unele zone, păsările de toamnă.

Societatea Ornitologică Română e implicată în monitorizarea păsărilor de toamnă în ampla acţiune intitulată European Birdwatch încă din anul 2001, iar sucursala sătmăreană a societăţii face recensământul acestor păsări din 2004 încoace.

După cum aflăm de la preşedintele sucursalei sătmărene, Fazekas Lorand, în acest sfârşit de săptămână, în zilele de 5 – 6 octombrie 2019, sunt programate la noi în judeţ activităţile de monitorizare din cadrul campaniei European Birdwatch. Cinci grupe de ornitologi sătmăreni vor monitoriza în cinci locaţii diferite. Este vorba de Someş, aval şi amonte de Satu Mare, zona Socond, Valea Măriei, Heleşteul Moftin şi Heleşteul Bercu. Am de an, zeci de ornitologi, numeroşi elevi şi voluntari se implică în recensământul păsărilor de toamnă, la fiecare ieşire observând peste 40 de specii şi mii de indivizi din aceste specii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345