Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Valorificarea pădurii şi refacerea ei. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Aurelia Fedorca, Adrian Cozma, Vasile Ciocan. Titlul emisiunii: Proteste la Palatul Cotroceni. De ce protestează oamenii? (reluare) 02.30 Sport - meci de fotbal. 04.00 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 04.45 Cultură – serata de poezii. 05.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Szekely Tibor . Titlul emisiunii: Florile între pasiune şi afacere . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Valorificarea pădurii şi refacerea ei. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiunii: Postul psihologic. 10.00 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Laurenţiu Costin,Cristian Peteri. Titlul emisiunii: Postul Mare: abnegaţie sau bucuria sufletului?. 11.00 Dacia 1300 –o maşină care se încăpăţânează să reziste pe drumurile pline de gropi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Aurelia Fedorca, Adrian Cozma, Vasile Ciocan. Titlul emisiunii: Proteste la Palatul Cotroceni. De ce protestează oamenii? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Bornyasz Iosif. Titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone. 14.30 Teleshopping 14.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 16.00 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă. 16.50 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitaţi: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile şahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 17.30 Zone folclorice – Adrian Tripon. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

La Dräxlmaier ambulanţa este solicitată numai dacă cineva e pe moarte

Scris de Mihai Ghenceanu, 08 august 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
cladirea Drxalmaier din Satu Mare

cladirea Drxalmaier din Satu Mare

Ovidiu I. de 20 de ani a leşinat joi spre vineri noaptea şi a fost dus la UPU cu maşina unui coleg

Vineri, 8 august, am fost contactaţi de un angajat al SC Dräxlmaier SRL care ne-a relatat faptul că în jurul orei 2,30 joi spre vineri, tânărul Ovidiu I. a leşinat. Revolta celui care ne-a contactat şi care nu părea să fie singur după cum se auzea în receptor, era aceea că nu a fost chemată ambulanţa.

Ne-am documentat la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) după care am contactat conducerea firmei pentru a aflat detalii despre aceasta întâmplare care putea degenera într-un eveniment tragic. Am mai aflat că acelaşi tânăr a mai leşinat şi în urmă cu circa două săptămâni şi că la fel, nu a fost solicitată ambulanţa.

Colegii tânărului sunt revoltaţi de superficialitatea cu care a fost tratat cazul

Angajatul firmei care ne-a relatat întâmplarea ne-a spus că, în primul rând, colegii tânărului sunt revoltaţi de superficialitatea cu care a fost tratat acestst caz.

Nu ştim dacă din supărare sau nu sau numai sub starea de emoţie produsă de eveniment, omul a mai spus că crede că la firma la care lucrează nu se permite accesul ambulanţei „pentru ca străinii să nu vadă în ce condiţii lucrăm şi cum suntem trataţi”, după cum s-a exprimat.

În continuare, interlocutorul nostru a mai spus că situaţia angajaţilor s-a înrâutăţit în ultima perioadă şi că se lucrează în condiţii deosebit de grele, nu există aer condiţionat iar şefii de sectoare nu permit sa se lucreze fără halate. Dânsul ne-a mai spus că, probabil, şi acest tânăr care are probleme cu inima, a leşinat din cauza căldurii şi că putea să se întâmple chiar ceva mai grav.

Asistenta de la Punctul de prim ajutor a considerat că nu e nevoie de ambulanţă

Din partea conducerii am primit un răspuns conform căruia tânărul a fost dus la punctul de prim ajutor unde asistenta de serviciu i-a acordat primele îngrijiri. Tot dânsa a considerat că nu e cazul să se apeleze la ambulanţă.

Cu toate acestea, tânărul a fost dus pe braţe de colegi în parcea firmei unde a fost pus în maşina unuia dintre ei şi transportat la UPU, unde asistenta l-ar fi însoţit.

De la UPU am aflat însă că nu a fost vorba despre un caz simplu deoarece Ovidiu I. suferă de „distomie neurovegetativă”, a suferit o „lipotimie” (a leşinat) şi că acesta a fost investigat îndelung, cu mai multe metode de diagnosticare de către medicii spitalului, i-a fost prescrisă o reţetă după care, după ora 12 a zilei de vineri, a fost trimis acasă.

Diagnosticul pus lui Ovidiu I. înseamnă de fapt că acesta este slăbit, are probleme cardiace şi că, probabil efortul şi căldura i-ar fi putut provoca leşinul. În contextul în care însă, tânărul are probleme cardiace serioase, nu se poate prevedea dacă boala i se va agrava sau nu în perioada următoare.

Acestea sunt faptele, noi nu putem decât să apreciem că angajaţii au dreptate în sensul că evenimentul se putea transforma într-unul tragic şi că medicii şi paramedicii de pe  ambulanţe şi SMURD pot aprecia mai bine un caz şi măsurile ce trebuie luate decât un asistent generalist care are ca menire doar de a acorda primul ajutor şi nu a aprecia dacă un pacient este sau nu în stare gravă, dacă trebuie consultat de un medic  specialist sau nu.

Abonează-te acum Online!
  1. IOANA a spus: 12 septembrie 2014, ora 20:28

    Daca nu va place la Draxlmaier haideti la firma Wilburg .
    30-40 ore suplimentare obligatorie pe luna .
    Nu le intereseaza pe nimeni ca poti sa ramai sau nu, iar daca nu stai esti dat afara.

  2. Ady a spus: 24 august 2014, ora 16:50

    :)) ce ma distreaza ca toti stiti sa va plangeti pe internet,insa cand sunteti pusi fata in fata cu sefii taceti,nu mai aveti nimic de zis…ar trebui sa va fie rusine tuturor,fiindca nu asta e solutia! Faceti la fel cand se schimba ceva…orice noutate apare stiti sa dezbateti prin vestiare,la tigara,voi intre voi despre cat de nedrepti,cat de nesimtiti si in fel si chip sunt sefii,dar daca e vorba de o petitie sau ceva de genul,NICIUNUL nu aveti curajul sa spuneti BAI,MIE NU-MI CONVINE ASA! Nu-l mai criticati pe Szabi atat,el face din voi numai ceea ce lasati sa faca,asta pentru ca sunteti toti niste lasi!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.