14.01.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitat:Turos Lorand. 04.00 Gala Presei Sătmărene – 30 de ani de presă liberă în Satu Mare. 06.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii:De la victimizare la maturizare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 10.00 Cultura:Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitat: Turos Lorand. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate Frumusețe Stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia, invitat:Ionut Bobit. 17.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat:Gabriela Notarius. 18.00 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (reluare)

La Consiliul Județean pot fi admirate picturile Cristinei Moldovan și icoane pe sticlă realizate de copii

Scris de Vasile Andreica, 07 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pictorița Cristina Moldovan și-a deschis joi spre seară o nouă expoziție personală în spațiul generos oferit de holul Consiliului Județean Satu Mare, într-un eveniment inclus în calendarul Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare.

Membră în AAP și alte asociații de profil de mai bine de 10 ani, Cristina Moldovan și-a dezvoltat în timp o manieră proprie de realizare a peisajelor, genul ei pictural predilect. Multe din lucrările ei, dincolo de a fi evocări ale unor cadre naturale luxuriante, sunt studii de contraste și nuanțe cromatice. Compozițiile sunt stratificate și dozate cu grijă, în pastel sau ulei, în culori luminoase, tonice. În expoziția curentă apar însă direcții noi și foarte interesante: florile invadează peisajele și le scot dintr-un abstract septic, desenează forme ad-hoc, umplu tabloul de viață, iar norii devin un personaj în sine în câteva compoziții care își permit niște tonuri mai aspre, mai răcoroase. În unele tablouri formele se nasc dintr-un fel de flăcări cromatice, iar felul în care agitația apei e redată în una din lucrări iese din clișeele obișnuite. Macii foarte viu colorați par să arate și ei curajul artistei de a explora lucruri pe care înainte nu le făcea, ea profitând din plin de taberele de creație la care a participat în anii din urmă, în județul nostru și în alte locuri din Ardeal.

Alături de peisajele pictate de Cristina Moldovan am regăsit cu plăcere icoanele pictate pe sticlă de copiii membri ai cercului “Icoana în suflet de copil” înființat de Asociația “Acoperământul Maicii Domnului”, sprijinit de Primăria Satu Mare prin Centrul Cultural “G.M, Zamfirescu” și de Asociația Artiștilor Plastici. Cercul este coordonat de Marinela Gliga și de părintele Lucian Tompoș, parohul satului Hrip. Copiii dovedesc că și-au însușit bine tehnica picturii pe sticlă, multe din lucrările lor fiind remarcabile prin echilibrul formelor și culorilor în spiritul tradiției ortodoxe.

Iatâ cine sunt micii iconari: John Pop, Ștefania Marin, Sara-Teodora Goje, Mădălina Păcurar, Maria Păcurar, Miriam Clipei, Camelia Șugar, Raul Lakatos, Valentin Pop, Antonia Maria Dumitru, Patricia Maria Tarța, Ilaria Todoran, Dragoș Siladi, Vlad Bura, Mario Bumb, Traian Oșan.

Au cântat la vernisaj folkistele Loredana Morar și Roxana Gheorghiu. Au prezentat Gergely Csaba, președintele AAP, și Mircea Deac, managerul Școlii de Arte. Expoziția (cu ambele sale componente) poate fi văzută în următoarele două săptămâni.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.