La Carei, expoziţie de fotografie In Memoriam Titus Doboş | Informaţia Zilei

La Carei, expoziţie de fotografie In Memoriam Titus Doboş

Scris de Vasile Nechita, 15 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vineri, 17 mai 2019, începând cu ora 11.15, la Castelul Károlyi va avea vernisajul expoziţiei de fotografie „In Memoriam Titus Doboş”, cu ocazia împlinirii a doi ani de la trecerea în nefiinţă a îndrăgitului profesor şi artist.


Expoziţia cuprinde fotografii realizate de acesta, dar şi informaţii biografice, puse la dispoziţie de familia dânsului. Pe lângă activitatea de dascăl, Titus Doboş a fost şi o personalitatea remarcabilă a culturii careiene, fiind membru al Foto-Cineclubului „9 Mai” şi al Clubului „Miraj”, alături de membrii acestuia atingând o serie de performanţe deosebite în anii ’70 – ’80. După o pauză mai lungă, Titus Doboş a revenit, în 2014 cu o expoziţie individuală dedicată memoriei mamei sale. A continuat activitatea în domeniul cultural, publicând trei volume memorialistice: „Amalgam”, „Nostalgii pozitive” şi „Însemnări târzii de lumini şi umbre”. Cu ocazia lansării celui de-al doilea volum, profesorului Titus Doboş i-a fost înmânată „Diploma de Excelenţă”, din partea Direcţiei de Cultură a Municipiului Carei, pentru contribuţia semnificativă adusă la dezvoltarea vieţii culturale careiene. După lupta îndelungată cu o boală crâncenă, profesorul Titus Doboş a încetat din viaţă la 18 mai 2017.
Expoziţia, organizată cu sprijinul familiei lui Titus Doboş, va putea fi admirată şi în cadrul manifestării ”Noaptea Muzeelor”, sâmbătă 18 mai, între orele 9 şi 24.
Informaţiile ne-au fost comunicate de Bogdan Georgescu, Direcţia de Cultură şi Sport Carei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345