20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

La 4 luni de la începerea şcolii, elevii primesc în sfârşit lapte şi corn

Scris de Vera Pop, 05 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Claudiu Mondici, director la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil”, ne-a spus că 848 de elevi ai instituţiei pe care o conduce beneficiază de program

Claudiu Mondici, director la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil”, ne-a spus că 848 de elevi ai instituţiei pe care o conduce beneficiază de program

Guvernul a aprobat în iulie 2018 suma de 572 de milioane lei pentru program

La 4 luni de la începerea anului şcolar, elevii din şcoli şi grădiniţe beneficiază în sfârşit de programul “Lapte şi corn”. În tot acest timp, copiii nevoiaşi au fost privaţi de singura masă pe care o luau la şcoală, sau poate chiar întreaga zi.

Guvernul a aprobat încă din iulie o Hotărâre care a stabilit că în anul şcolar 2018-2019 programului i se alocă de la bugetul naţional suma de 572 de milioane lei. Iată că abia din această lună şcolile primesc produsele alimentare promise încă din 2018.

Produsele sunt distribuite în prima parte a zilei de către
administrator

Claudiu Mondici, director la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil”, ne-a spus mai multe despre acest program de care beneficiază cei 848 de elevi ai instituţiei pe care o conduce. Alimentele au început să sosească din 14 ianuarie, iar meniul este compus din lapte, corn, biscuiţi şi mere. Astfel, lunea, marţea şi miercurea cei mici primesc lapte şi corn, în timp ce joia şi vinerea aceştia primesc biscuiţi şi mere.

Produsele alimentare sunt distribuite în prima parte a zilei de administratorul unităţii de învăţământ, care are obligaţia să îşi facă periodic analizele şi să fi desfăşurat cursuri de igienă. Aprovizionarea se face de două ori pe săptămână, lunea şi joia, iar alimentele sunt depozitate într-un spaţiu special.

Reclamaţii în ceea ce priveşte calitatea unor cutii de lapte

Claudiu Mondici a declarat că au existat şi reclamaţii în ceea ce priveşte calitatea unor cutii de lapte, iar în acest sens a fost sesizat producătorul. De asemenea, merele nu ar fi ambalate corespunzător: “Probleme am avut cu merele pentru că nu îndeplinesc condiţiile din caietul de sarcini al Consiliului Judeţean, în sensul că nu sunt ambalate individual. Am sesizat Consiliul în acest sens şi au spus că vor lua măsuri.”

Copiii de la Şcoala “Grigore Moisil” se declară mulţumiţi de mâncarea primită la şcoală, despre care spun că este mai gustoasă şi mai sănătoasă comparativ cu cea de anul trecut. Diferenţa, spun ei, o face făina integrală din care sunt făcute cornul şi biscuiţii. Totuşi, aceştia şi-ar dori ca meniul să fie mai diversificat şi să primească şi alte fructe în afară de mere.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 06 februarie 2019, ora 09:58

    Si banii alocati de pe primele 5 luni cand elevii nu au primit nimica unde s-au dus ?. In aceasta perioada n-au beneficiat de ceea ce in mod legal trebuiau sa beneficieze !. Pt. asta in Romanica de ce nu raspunde nimeni si nu este condamnat nimeni la despagubiri consistente respectiv , la puscarie cu executare ?. Procurorii DNA respectiv, SRI de ce nu se ocupa cu investigarea acestei situatii spre a gasi vinovatii pe care sa-i deserveasca justitiei cu scopul de a fi condamnati ?. Aceste intarzieri se datoreaza faptului ca pana acum in Romanica nimeni din cei vinovati nu au trebuit sa plateasca despagubiri si nimeni nu a fost condamnat la puscarie cu executare !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.