23.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Mariana Sălăgean, Lorand Turos, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Din Germania, Iohannis atacă Guvernul României.(reluare) 01.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina. 02.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni:Scandal pe seama confesiunilor religioase. 05.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitat: Balogh Sándor. Titlul emisiunii: Administrarea fondurilor de vânătoare în timpul iernii. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 09.45 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Mariana Sălăgean, Lorand Turos, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Din Germania, Iohannis atacă Guvernul României.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 14.45 Teleshopping 15.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni: Scandal pe seama confesiunilor religioase. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ioînuţ Blăjan, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Noutăţi la început de an din boxul sătmărean. 16.45 Cultură 17.30 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina.

La 100 de ani de vieţuire, doi credincioşi din Bixad şi Săliştea de Sus au fost premiaţi de episcopul Iustin

Scris de Mihaela Ghiţă, 18 decembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Miercuri, 12 decembrie 2018, în ziua de prăznuire a sfântului Spiridon al Trimitundei, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului a efectuat două vizite pastorale în Parohiile din Săliştea de Sus – Protopopiatul Vişeu şi Parohia Bixad – Protopopiatul Oaş.

Episcopul Iustin a fost însoţit de arhid. Teodosie Bud, consilier economic şi arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier social – filantropic şi misionar.

La vizita pastorală la Parohia Bixad, ierarhul a fost întâmpinat de preotul Marcel Malanca, protopop al Oaşului şi pr. Vasile Chiorean, paroh.

După ce a vizitat Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” şi Capela mortuară care este în construcţie, episcopul a poposit pentru câteva momente în casa încărcată de istorie a venerabilului credincios Gheorghe Măgurean care este cinstea localităţii. Bătrânul Măgurean a împlinit deja vârsta de 100 de ani şi peste 77 de ani de familie creştină. Acum, în An Centenar, Preasfinţia Sa i-a cinstit vârsta, credinţa, evlavia şi demnitatea cu care a trăit în cei peste 100 de ani în slujba Bisericii Ortodoxe şi a neamului românesc.

Gheorghe Măgurean a slujit mulţi ani la rând ca şi paznic la vestita Mănăstire Bixad, în perioade istorice de restrişte. Cu multă dragoste şi emoţie episcopul Iustin i-a conferit  Ordinul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, o icoană cu Mântuitorul Hristos, o Sfântă Scriptură, calendare şi un dar pentru Sfintele Sărbători ale Naşterii Domnului.

Aceeaşi distincţie şi daruri de suflet i-au fost oferite şi credincioasei Ilişca Hojda din  Săliştea de Sus care a împlinit vineri, 14 decembrie, admirabila vârstă de 100 de ani,

Prin cinstirea acestor oameni, considerate monumente vii de istorie, a fost cinstită memoria tuturor celor care în cei 100 de ani de Românie Unită şi-au pus viaţa, râvna şi priceperea lor în slujba Bisericii Ortodoxe şi a Neamului Românesc.

După ce le-a conferit Ordinul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul şi darurile de Sfintele Sărbători”, Preasfinţia Sa i-a binecuvântat şi le-a spus: „Rugăm pe Atotmilostivul Dumnezeu să vă răsplătească pentru tot ceea ce aţi făcut pentru Familie, Biserica Ortodoxă şi Neamul Românesc şi să vă dăruiască sănătate, mântuire şi întru toate bună sporire”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.