00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 04.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 05.00 Festival concurs - Samus Guit Art la Poesis 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Mariana Sălăgean. Titlul emisiuni: Echipele PSD de campanie primite cu braţele deschise în judeţ.(reluare) 10.00 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Realitatea şi provocările familiilor. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 16.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 17.10 Zone Folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (reluare) 23.30 Reportaj la Sâmbra Oilor 22.05.2019

Kovesi a trecut cu bine şi de votul din comisia LIBE

Scris de Vasile Andreica, 28 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Următorul pas este votul din plenul Parlamentului European, urmat de negocieri

Laura Codruţa Kovesi a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE a Parlamentului European, şi anume 26 de voturi. Jean-François Bohnert – nominalizat de Franţa – a primit 22 de voturi, iar Andreas Ritter (Germania), un singur vot.

„Voi trimite o scrisoare preşedintelui Conferinţei preşedinţilor pentru a spune care este rezultatul votului. Pe baza mandatului conferinţei preşedinţilor voi intra în negocieri cu Consiliul pentru a ajunge la un acord pentru numirea noului procuror-şef european. Următoarea şedinţă pe 11 martie”, a declarat, la finalul şedinţei, preşedintele Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes.

Membrii Comisiei LIBE din Parlamentul European au votat secret, miercuri, începând cu ora 12:00, candidatul pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European, după ce Laura Codruţa Kovesi a obţinut marţi seară cele mai multe voturi în Comisia CONT.

Parlamentul European şi Consiliul UE vor numi de comun acord procurorul-şef european, iar Conferinţa Preşedinţilor ar urma să fie informată despre rezultatul audierii înainte de viitoarea sa reuniune de la 7 martie 2019.

Kovesi: Decizia va fi politică

Laura Codruţa Kovesi a declarat miercuri, la revenirea în ţară de la Bruxelles, că decizia privind procurorul şef european va fi una politică, urmare a unor negocieri, şi că a mers ca profesionist să candideze, neavând susţinerea Guvernului român.

„Acest vot nu este doar pentru mine, acest vot este pentru tot sistemul de justiţie român, acest vot este pentru toţi cetăţenii din România care în ultimii ani au susţinut lupta anticorupţie şi statul de drept, este un vot pentru toţi procurorii şi judecătorii din Europa care lucrează sub presiune. Eu aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi aştept decizia decidenţilor europeni. M-am înscris singură în această procedură, m-am înscris ca procuror, profesionist, nu am avut spriijinul Guvernului de la Bucureşti, nici nu l-am cerut, nici nu l-am aşteptat şi nici nu îl aştept”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la revenirea în ţară.

„Sunt onorată că am trecut prima în urma interviului susţinut în comisia tehnică, sunt onorată pentru votul de astăzi, dar trebuie să aşteptăm decizia care se va lua de către politicieni, va fi o decizie politică, în urma unor negocieri între Consiliu şi Parlamentul European. Ceea ce a depins de mine eu am făcut. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, a fost foarte importantă încurajarea”, a completat Kovesi.

Opoziţia jubilează, puterea ironizează

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că România a repurtat “victorii remarcabile” prin votul obţinut de Laura Codruţa Kovesi. Preşedintele PNL a somat Guvernul să înceteze orice demers care ar bloca procedurile ulterioare.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că ”toată mizeria aruncată spre Laura Codruţa Kovesi de armata lui Dragnea şi Tudorel în ultimele săptămâni a ajutat decidenţii de la Bruxelles să-şi întărească poziţia” şi că rezultatul votului e doar meritul ei.

Vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda (PSD) a declarat că ar trebui ca fosta şefă DNA să-i ancheteze şi pe europeni cum a anchetat în ţară. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că votul din Comisia LIBE reprezintă ”o demonstraţie perfectă cum intervine factorul politic în această alegere”, deşi oficialii europeni au criticat intervenţia politicului în Justiţie.

Liviu Dragnea a refuzat să comenteze votul din Comisia LIBE în cazul Kovesi, răspunzându-i unui jurnalist străin: „I don’t speak english”.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 03 martie 2019, ora 15:35

  Comentariul meu ?….

 2. Dac Bulibas a spus: 02 martie 2019, ora 10:46

  Ma sa fiu al dracului, eu nu mai inteleg nimic din tot UE acesta. Ei ne dau sfaturi si lectii cu privire la independenta justitiei si de neamestecul politicului in justitie si iata ca chiar ei o incalca !!!. Cum spune Kovesi „decizia va fi politica ” adica procurorul sef al UE va fi ales politic si nu de catre juridic ?. Dar cum facem fratilor ?, poate pana acum am procedat gresit si din acest caz ar trebui ca pe viitor sefii DNA si cei de la CSM sa fie alesi in parlament de catre politicieni la fel cum se procedeaza cu Kovesi in UE. Dar atunci sa nu mai sara cei din UE ca si arsi( …), si sa vina cu independenta justitiei !. Eu presupun dupa cum o protejeaza UE , ca Kovesi a reprezentat persoana care a dus la indeplinire in mod neconditionat toate porcariile cerute de catre UE cu privire la adversarii politici din Romania care au stat in calea celor din UE . Acum cand Kovesi este cercetat penal pt. abuzuri in serviciu si alte presupuse fapte penale riscand inchisoarea, prietenii ei din UE s-au gandit cum s-o scape dar inca nici nu stiu cum s-o faca si au inventat repede acest post ca s-o scoata pe Kovesi din tara si de sub cercetare. In marea graba cei din PE si CE nici nu au fost pregatiti pt. asa ceva si nici nu stiu cum sa decida rapid in privinta asta ca urmare nici procedura concreta de alegere pt. procurorul sef UE nu au si astfel au trecut la decizie politica – contrar cerintelor UE !. Pe de alta parte cum poate UE sa accepte printre candidati o persoana impotriva careia s-a intocmit un dosar penal si este cercetat penal in tara din care provine ?. Interesant !…. In ceea ce priveste pe Dragnea imi vine in minte un episod cu Viktor Orban care in discursurile lui din PE vorbea in limba engleza si care ultima data a tinut sa vorbeasca in limba maghiara- limba natiunii sale pe care o conduce !. Nu stiu daca Dragnea cunoaste sau nu lb. engleza dar un lucru este cert si anume ca Dragnea este in primul rand un roman iar lb. lui materna este cea romana !. Iar cine vrea sa discute cu Dragnea sa fie pregatit ca sa discute in lb. romana !. Daca Dragnea alege alta limba de conversatie este treba lui dar nu-i poti sa-i impui sau sa ceri de la el acest lucru. Dragnea nu vrea sa fie sluga UE si asta apreciez la el. Nu degeaba UE a pus Romania lui Dragnea alaturi de Ungaria si Polonia…. Ungaria si Polonia nu accepta sa fie slugile UE !. Sper ca Dragnea sa scoata Romania de sub slugarnicia fata de UE.

 3. Ştefan a spus: 28 februarie 2019, ora 21:40

  NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII: Laura Codruţa Kovesi a trecut cu succes de votul din comisii pentru procurorul-şef european

 4. Ştefan a spus: 28 februarie 2019, ora 21:39

  NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII: Laura Codruţa Kovesi a trecut cu succes de votul din comisii pentru procurorul-şef european

 5. Babacu a spus: 28 februarie 2019, ora 09:06

  Este un vot de blam pentru PSD. Unde sint acum latraii care se intreceau s-o birfeasca pe d-na Kovesi? Ati crezut ca si cei de la Bruxelles se uita tot la Antena 3?
  Nu sint sustinator neconditionat al d-nei Kovesi, dar vad si eu ce vede toata lumea, PSD a reusit sa blocheze activitatea DNA.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.