Program ITV: 00.00 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuși taximetriștii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Tiberiu Gunthner, Claudiu Ținca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat Emil Palincaș. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc semințe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienților cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuși taximetriștii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acțiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor și Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiță, invitat Florin Fodoruț. Titlul emisiunii: Susțin căsătoria dintre un bărbat și o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Tiberiu Gunthner, Claudiu Ținca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Știri 13.45 Mesager educațional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenții de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracție pentru turiști 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuț Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tășnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănățan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraș poluat? (reluare) 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii și locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Știri

Kovacs Linda și Bogothy Adam au oferit la Poesis o seară de jazz rafinat

Scris de Vasile Andreica, 12 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Kovacs Linda și Bogothy Adam

Kovacs Linda și Bogothy Adam

Seria de concerte jazz și blues pe care Clubul Poesis le găzduiește în parteneriat cu Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu” a continuat sâmbătă seară cu un recital de mare rafinament muzical al unui duo de jazz din Ungaria: vocalista Kovacs Linda și contrabasistul Bogothy Adam.

Cei doi au poposit la Satu Mare după concerte reușite la Cluj și Oradea și au fost așteptați de un public bun cunoscător al genului, care a umplut sala dedicată acestor evenimente la Club Poesis. Există o anumită poezie în frazarea Lindei Kovács, care are ecou dincolo de granițele lingvistice, și o tehnică vocală care este mai puțin obișnuită în cazul vocii feminine. Dublată de un Ádám Bögöthy fin-mecanic la contrabas, muzica duoului maghiar transpune sentimente intense în gesturi muzicale mici, trsând tuşe sonore elegante peste singurătăţi şi izolare, peste surprize de moment şi mici fericiri.

S-au cântat compoziții originale ale celor doi muzicieni, dar un spațiu generos a fost acordat și improvizației, coloana vertebrală a muzicii jazz. Iar la improvizații contrabasistul a impresionat asistența, fantezia lui părând a nu cunoaște limte, fără să deraieze în fanfaronadă, bunul simț muzical fiind ireproșabil. A rezultat astfel un concert de foarte bună calitate.

Seria de concerte va continua joi, 23 noiembrie, cu recitalul grupului Bluescore, un trio de blues avându-l ca vocalist pe renumitul Hanno Hofer, liderul trupei Nightlosers.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.