Klaus Iohannis, întrevedere cu omologul turc, Recep Tayyip Erdoğan

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 30 iunie 2022, o întrevedere cu preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid, informează Administraţia Prezidenţială.

În cadrul discuţiilor, preşedintele României a reliefat nivelul foarte bun al relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Turcia, iar preşedintele Recep Tayyip Erdoğan a subliniat faptul că cele două ţări au o relaţie foarte puternică. De asemenea, cei doi omologi au salutat nivelul în creştere al relaţiilor economice, precum şi reuniunea recentă a Comisiei mixte economice.

Totodată, a fost salutată dinamica în creştere a contactelor politice cei doi şefi de stat reconfirmând dorinţa comună de a organiza în acest an reuniunea Trilaterală la nivel de preşedinţi România-Polonia-Turcia.

Potrivit sursei citate, preşedintele României şi preşedintele Turciei au convenit, de asemenea, intensificarea cooperării în domeniul energiei, cu relevanţă sporită în actualul context de securitate.

Preşedintele Turciei a mulţumit pentru sprijinul acordat de România în gestionarea incendiilor de vegetaţie care au afectat Turcia în cursul anului trecut.

De asemenea, cei doi şefi de stat au abordat situaţia din Ucraina, precum şi perspectivele de evoluţie ale războiului declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

Un alt subiect important a fost tranzitul cerealelor din Ucraina.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517