Klaus Iohannis a transmis premierului scrisorile prin care motivează respingerea miniştrilor propuşi | Informaţia Zilei

Klaus Iohannis a transmis premierului scrisorile prin care motivează respingerea miniştrilor propuşi

Klaus Iohannis în timpul vizitei în SUA

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis premierului Dăncilă, miercuri, scrisorile prin care motivează respingerea miniştrilor propuşi de PSD pentru portofoliile Justiţie, Românii de pretutindeni şi Fonduri Europene. Iohannis a acuzat PSD că lucrează de doi ani şi jumătate pentru a-l salva pe Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o declaraâie de presă pe care o redăm în continuare: „PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluţie. Zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări, nimic. Cu o excepţie: la modificări pe legile justiţiei, la modificări pe Codurile penale, au lucrat mult şi prost.

Se pune întrebarea retorică „De ce au lucrat PSD-iştii atât de mult şi atât de intens pentru subjugarea justiţiei, pentru îndoirea legilor justiţiei?”. Păi răspunsul este cunoscut, arhicunoscut şi clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiţie. De asta lucrează PSD de doi ani şi jumătate.

Pentru că, sigur, pentru PSD, este mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau să le fie bine românilor. Şi, sigur, cum Dragnea şi alţii au probleme reale cu justiţia, în Europa nu mai discută nimeni cu ei şi atunci, cum Dragnea nu discută cu Europa, PSD are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană. PSD se preocupă de problemele lui Dragnea, nu de problemele României sau ale românilor.

Înainte de sfintele sărbători de Paşti, mi-au propus PSD-iştii o remaniere a acestui guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, nu vă faceţi iluzii. S-au certat ei între ei, găştile, acolo în interiorul PSD, şi au venit cu trei propuneri, persoanele propuse, Nicolicea, Florea şi Brăiloiu. Şi le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, fiindcă nu aduce nimic nou, nu aduce nimic bun şi nu este făcută pentru a guverna mai bine.

Astăzi le-am dat PSD-iştilor refuzul meu şi în scris, ca să înţeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere.

În expunerea mea de până acum, se vede clar că apar 2 teme: justiţia, care este sub atacul PSD-iştilor, şi proasta guvernare, care încearcă prin ordonanţe de urgenţă să creeze impresia că lucrează pentru români. În realitate, această avalanşă de ordonanţe de urgenţă vrea să acopere lipsa de soluţii. PSD-iştii nu au soluţii pentru România!

Exact aceste 2 teme am propus românilor pentru referendum. Referendumul din 26 mai, care se ţine împreună cu alegerile europarlamentare.

Prima temă: Justiţia. Aştept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupţi, la prima întrebare, în sensul că „Da, suntem de acord cu interzicerea… Suntem de acord cu interzicerea corupţiei!” am vrut să spun, dar, din păcate, aşa departe nu putem să mergem şi atunci putem să spunem: „Da, suntem de acord cu interzicerea amnistierii pentru fapte de corupţie!”

A doua chestiune, deci a doua întrebare: „Da, suntem de acord să se interzică ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei şi în domeniul politicii penale!”.

Iată că avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai. Avem şi alegeri europarlamentare, avem şi referendum. Ambele, dragii mei, sunt despre viitorul României, despre viitorul european al României. Iar într-o democraţie lucrurile în politică se schimbă prin vot. Aşadar, votaţi pe 26 mai!”

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 16 mai 2019, ora 09:20

    Comentariul meu ?….

  2. Dac Bulibas a spus: 16 mai 2019, ora 09:19

    Tantalaul de Sas mare ganditor s-a incutcat rau de tot la raspunsurile date propriului Referendum in vazul lumii intregi !. Asta-i sef de stat ?…. Cand si-a dat seama de gafele facute s-a uitat ca un idiot culegand rasete in loc de apreciere. Sasul dambovitean mare profesor de fizica cu 6 case a demonstrat in mod cert si clar ca este la nivelul mental al Veoricai „Docila „!.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345