Image 1
Image 2

Kinga Bertici organizează o nouă serie de cursuri de gătit

Kinga Bertici vă invită la cursul de gatit
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Kinga Bertici vă invită la cursul de gatit
Kinga Bertici vă invită la cursul de gatit

Nu toată lumea are abilităţi culinare foarte bune sau poate chiar deloc, dar mulţi  îşi doresc să iasă din rutina gastronomică şi să îşi impresioneze persoana iubită sau familia cu un preparat inedit.
Sătmărenii pot acum să se înscrie la cursurile de gătit atât pentru începători cât şi pentru avansaţi organizate de Kinga Bertici la etajul 1 al Complexului Dana, din cartierul Micro 17.
Toată lumea este înnebunită după o porţie de mâncare bună şi toată lumea a cochetat măcar o dată în viaţa sa cu bucătăria. Cine ştie să gătească înseamnă că simte o anumită plăcere când se află în bucătărie, cine nu – înseamnă că nu a fost interesat sau pur şi simplu ideea de a mânca i s-a părut mult mai bună decât cea de a găti.
Cu siguranţă măcar o dată în viaţă ţi-ai dorit să mănânci ceva care să îţi atingă papilele gustative într-un fel cum nicio altă mâncare nu a mai reuşit să o facă, dar nu ai avut cine să o prepare sau de unde să o procuri. Acum nu mai trebuie să te gândeşti la aceste detalii, deoarece ai unde să înveţi cum  să combini preparatele astfel încât rezultatul să fie unul foarte gustos.
În Satu Mare principiile de bază după care se ghidează gastronomia se învaţă când te înscrii la cursurile de gătit din incinta Complexului Dana din Micro 17. Aici poţi învăţa  cum se poate face mâncare gustoasă în 10 minute, dar şi cum se pot face feluri de mâncare mai complexe ce necesită un timp mai îndelungat de preparare.
Programul cursului de începători este întocmit astfel încât persoanele care au avut foarte puţine tangenţe cu partea culinară sau chiar deloc să înveţe cum să administreze bucătăria, frigiderul şi congelatorul într-o manieră care să faciliteze munca uşoară, cheful de gătit şi pofta de mâncare.
Când toate cele 12 ore de curs se vor termina, cursanţii vor şti cum să prepare supe creme, supe reci, supe calde cum ar fi: gazpacho, gulyas sau supă cremă de ;ofran şi multe altele. Vor mai şti să prepare sosuri de bază cum ar fi sosul olandez, spaghete cu piept de pui umplut cu brânză şi mărar, beurre blanc alături de somon cu morcovi şi miere sau café de Paris, muschiuleţ de porc cu pesto de leurdă. Toate acestea şi multe altele vor intra în preţul de 600 de lei pentru cele trei luni de curs intensiv.
Programul cursului de avansaţi este total altul, aici se pot înscrie doar cei care stăpânesc foarte bine tainele bucătăriei. Se vor pune bazele mai mult pe pregătirea cărnii, prăjirea ei, pre- prăjirea ei. Cursanţii vor învăţa reţete noi, specifice mai multor culturi, cum ar fi cea japoneză, chineză, italiană, franceză, britanică şi altele. Reţetele care să te atragă spre acest curs, fie că l-ai terminat pe cel de începători, fie că pur şi simplu deja ai bazele, sunt: spaghetti amatriciana, fettuccine cu cârnaţi, supă de raţă picantă, mere prăjite cu scorţişoară, chifteluţe cu orez şi ghimbir, sushi, cremă de caramel, salată cu bacon, caise cu lapte de migdale, ficat de gâscă în vin, trufe cu caş de capră şi acestea sunt doar câteva dintre multe, multe altele.
Preţul cursurilor pentru avansaţi este de 750 de lei pentru trei luni, 2 ore pe săptămână. Toţi cei care se înscriu la cursuri trebuie să ştie că au posibilitatea ca după şase luni şi după ce trec de un examen să obţină o diplomă acreditată de către Autoritatea Naţională pentru Calificări. Această diplomă poate fi folosită oriunde pe teritoriul României, cât şi în întreaga Europă.
Foarte important de ştiut este şi faptul că doritorii nu trebuie să aducă de acasă decât o copie de buletin şi o adeverinţă de la medicul de familie pentru a se înscrie la aceste cursuri. În bucătăriile special amenajate, viitorii cursanţi, împărţiţi în grupe de câte patru, vor găsi aceleaşi ustensile şi aparaturi existente în orice bucătărie normală.
Momentan toate preparatele care sunt gătite pot fi găsite pe site-ul www.GastroAngel.com, sau pe facebook/GastroAngel.

1 comentariu

Lasă un răspuns

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.

O IDEE PE ZI

Omletă cu spanac la cuptor

Vrei să încerci altceva? De această dată îți spunem cum să pregăteși o omletă cu spanac la cuptor. Mai mereu când cumpăr spanac proaspăt pentru spanakorizo, salvez o parte și pentru următorul mic dejun, de-o omletă!