08.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 03.30 Portret de artist 04.40 Concert la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 09.35 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între necesitate şi realitate.. 10.25 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: De ce facem sacrificii? 11.05 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Arta de a dărui. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 15.37 Teleshopping 15.55 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, Eugenia Sabou (reluare)

Kelemen Hunor: Prin alegeri în două tururi UDMR pierde 20% din primari

Scris de Vasile Andreica, 20 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Uniunea doreşte să-şi asigure două primării importante: Târgu Mureş şi Satu Mare

UDMR ar putea pierde 20% dintre primarii pe care îi are dacă se fac alegeri locale în două tururi de scrutin, spune Kelemen Hunor. El sugerează că PNL încalcă acordul cu UDMR, convenit la învestirea guvernului, în condiţiile în care Uniunea ceruse ca legislaţia electorală să nu fie modificată prin ordonanţă de urgenţă sau asumarea răspunderii.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) a UDMR unde şi-a prezentat raportul politic, că alegerile locale într-un singur tur de scrutin sunt la fel de legitime ca alegerile în două tururi.

”Am încheiat un acord cu PNL cum că vom sprijini învestirea Guvernului şi am cerut să nu se schimbe legea electorală pentru alegerile locale prin OUG şi asumarea răspunderii. Comunitatea maghiară are interesul să păstreze alegerile locale într-un singur tur şi am cerut acest lucru pentru că regulile jocului nu se schimbă cu câteva luni în timpul jocului. Alegerile într-un tur sunt la fel de legitime ca şi cele în două tururi. Ambele variante sunt legitime şi democratice, dar cu câteva luni înainte de alegeri nu se schimbă regulile jocului. Alegerile locale în două tururi contravin intereselor comunităţii maghiare, pentru că putem pierde 20% dintre primarii pe care îi avem acum”, a spus Kelemen, citat de Mediafax.

UDMR vrea să păstreze Primăria Satu Mare

Acesta a subliniat că, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, celelalte două partide maghiare, PCM şi PPMT, se pregătesc să fuzioneze, astfel că UDMR trebuie să fie pregătită pentru competiţie, să nu aibă mai puţini primari decât acum, să fie în stare să ajungă la acorduri, pentru a recâştiga Primăria Târgu Mureş şi a păstra Primăria Satu Mare.

”Trebuie să ne pregătim de locale, de mâine să ne apucăm de lucru, iar numirea candidaţilor să se facă până în 15-16 martie, avem şanse să ajungem la oameni să le spunem că merită să voteze candidaţii UDMR”, a mai spus Kelemen Hunor.

Mesaj către maghiari la 30 de ani ai UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis un mesaj maghiarilor din România la aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii şi a spus că aici, pe pământul natal, aceştia trebuie să îşi păstreze identitatea naţională.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, la aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea UDMR, că maghiarii vor o ţară în care cetăţenii să fie egali şi comunităţile etnice să fie egale, nu doar la nivel declarativ, ci şi în ceea ce priveşte drepturile reale.

“Ce ne aşteaptă în viitor, care este sarcina noastră de care trebuie să ne achităm?

Vestea bună este că, uitându-mă la provocările aflate în faţa noastră, la starea societăţii româneşti, vom avea  mult de lucru, nu ne vom plictisi. Aşa este traiul minoritar, de 100 de ani cunoaştem ţelul şi sarcina, trebuie să construim comunitatea noastră, acesta rămâne un ţel până ce apar provocări care să urmărească asimilarea. Noi, aici, pe pământul natal, trebuie să ne păstrăm identitatea naţională şi trebuie să rămânem, în continuare, o comunitate puternică, trebuie să dăm sens traiului comunitar.

Ştim ce fel de ţară vrem, ce fel de viitor vrem pentru maghiarii din Transilvania. Vrem o ţară în care cetăţenii să fie egali şi comunităţile etnice să fie egale, nu doar la nivel declarativ, ci şi în ceea ce priveşte drepturile reale, acolo unde este stimă şi încredere faţă de ceilalţi”, a spus Kelemen.

Anticipate înainte de locale

Reprezentanţii UDMR anunţă că formaţiunea politică susţine organizarea de alegeri parlamentare anticipate, însă doreşte ca acestea să nu se desfăşoare concomitent cu alegerile locale, ci cu o săptămână înainte.

”Dacă este necesar, putem cere încrederea comunităţii noastre chiar mâine. Prin urmare, recomandăm ca alegerile anticipate să fie înainte de cele locale.  Astfel ar trebui să avem alegeri parlamentare anticipate în 14 iunie, iar alegeri locale în 21 iunie”, au anunţat reprezentanţii UDMR sâmbătă.

Abonează-te acum Online!
 1. patriot a spus: 25 ianuarie 2020, ora 17:16

  udmr- finantat si marioneta lui OV-fidesz,care sint larindul lor ajutati de turci side rusi pentru adistruge UE – sa piarda toti primarii din tara.

 2. Sandokan a spus: 22 ianuarie 2020, ora 10:47

  Este timpul ca in Transilvania sa fie primarii alesi dupa merit , si nu dupa partidele corupte din care fac parte. Ei trebuie sa reprezita si sa stea in slujba fiecarui cetaten-si cei saraci-indiferent daca ei sint membrii al unui partid sau nu.

 3. Dac Bulibas a spus: 21 ianuarie 2020, ora 12:00

  Daca in 2012 actualii pretendenti de alegeri in doua tururi au votat si au obtinut alegeri intr-un singur tur ( asa le-au dictat interesele politice si nu cele sociale !!) atunci, sa le fie bine si acuma !. Si in Spania se fac alegeri dintr-un singur tur !, este foarte democratic si economicos !!!. In situatia Satmarului nu-i impiedica nimeni pe romani sa-si aleaga un singur candidat care poate ar face fata celui desemnat de UDMRai in alegerea dintr-un singur tur. Ca romanii sunt asa cum sunt asta nu justifica sa intram in cheltuieli inutile !. Oricum, primarul ales va fi ales intr-un procent de max. 25% dintre votanti deoarece peste 52 % dintre votantii cu drept de vot nici nu merg la vot iar din restul de 48% vor vota si pt. contracandidatul pierdant. Ca urmare nu exista acel 50%+1 nicicum !!! decat doar pe urma redistribuirii ceea ce in realitate nu se regaseste !!!. Ca urmare asa cum v-am demonstrat este o prostie monumentala si costisitoare alegerea in doua tururi !!!. Tine doar de politic si nimic altceva !.

 4. zoli a spus: 20 ianuarie 2020, ora 18:05

  Si care-i problema daca pierdeti 20% hunorescu???Doar n-apuci sa plingi ca esti baiat mare

 5. Babacu a spus: 20 ianuarie 2020, ora 10:58

  In municipiul Satu Mare pierde 100 % din primari.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.