Image 1
Image 2

Kelemen Hunor acuză încercări de intimidare a primarilor maghiari

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în ultimii ani au existat încercări de intimidare a comunităţii maghiare, fapt care ar arăta că instituţiile statului de drept nu funcţionează bine.

‘Noi am văzut în ultima perioadă — şi aici vorbesc de ultimii 3-4 ani — încercări de intimidare la adresa comunităţii noastre. Am spus de foarte multe ori şi de foarte multe ori am fost înţeleşi greşit. Noi credem că demersurile şi încercările de intimidare la adresa primarilor sau a celor aleşi în autorităţile locale nu sunt o întâmplare, nu sunt doar un lucru pe lângă care putem să trecem.
Şi aici a fost cazul de la Gheorgheni, cazul de la Miercurea Ciuc, apoi Sfântu Gheorghe şi ultimul caz la Cluj, unde viceprimarul Horvath Anna este suspectată în legătură cu finanţarea campaniei electorale. Pentru astfel de situaţii noi trebuie să mergem mai departe, trebuie să continuăm drumul pe care am pornit şi trebuie să fim mai puternici şi mai solidari decât înainte’, a spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

El a adăugat că în unele cazuri, cum este cel al viceprimarului Horvath Anna, au fost luate măsuri disproporţionate, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul altor aleşi.

‘Noi nu contestăm dreptul procurorilor de a face cercetări, asta este treaba procurorilor; noi când vedem că măsurile adoptate sunt disproporţionate cu acuzaţiile sau cu presupusele acuzaţii, atunci punem semne de întrebare şi credem că statul de drept, instituţiile statului de drept nu funcţionează bine sau funcţionează cu multe, multe probleme, fiindcă tot timpul măsurile adoptate trebuie să fie proporţionale cu acuzaţiile sau cu presupuse fapte.

Şi noi am constatat, şi nu vreau să dau exemple, dar sunt mulţi primari cu acuzaţii mult mai brutale şi cu suspiciuni mult mai bine fundamentate decât cazul doamnei Horvath — noi credem în nevinovăţia domnei Horvath — şi sunt lăsaţi să meargă la serviciu şi-şi fac treaba pentru care au fost aleşi. Deci, noi credem că e nevoie de o întărire a statului de drept şi din acest punct de vedere, fiindcă am constatat măsuri disproporţionate în ultima perioadă’, a mai completat preşedintele UDMR.

4 comentarii

  1. Hunor pomeneste in fapt doua lucruri si anume de incercari de intimidarea comunitatii maghiare ( la care contributie insemnata are si UDMRaiul ! prin pozitia sa tacita si total indiferenta in asemenea situatii) respectiv, de intimidare a primarilor sau a celor aleşi în autorităţile locale . Cu privire la primari si alesi, numai vinovatii se pot simti intimidati !. Daca sunt curati n-au de ce sa se teama/intimideze. Drepturile omului trebe respectat ca sa nu se ajunga la CEDO iar Statul roman sa fie bun de plata !.

  2. Asculta mai “lepra”, gramada de banditi romani care ajung in puscarii nu este “intimidare”, pentru romani, dar daca exista si citiva banditi maghiari aia este intimidare. Cine crezi ca mai sta sa asculte de tine? Tocmai ca “întărire a statului de drept” inseamna ca si cei ca tine (daca incalca legea) vor ajunge in puscarie. Nu-ti face iluzii, vor ajunge toti indiferent de etnie.

Lasă un răspuns