Cea de a VI-a ediţie a concursului de tăiat porci organizat de UDMR s-a desfăşurat sâmbătă, 7 februarie, la Lazuri. În competiţie au fost înscrise 36 de echipe, din care au participat doar 35, care şi-au dovedit perspicacitatea în a lucra cu porcul, dar au pus în valoare şi tradiţiile privind tăierea, tranşarea şi apoi realizarea unor preparate din carne de porc.
Kelemen Hunor, din motive personale, nu a participat la acest eveniment culinar, chiar dacă vineri, 5 februarie, era ca sigură prezenţa sa la Lazuri.Cel mai rapid în despicarea porcului s-a dovedit un măcelar din Tiream, cel care în 7 minute a “dat gata” părţile anatomice ale porcului.
N-au lipsit preparate precum: cârnaţi, caltaboşi, sângerete, toroş, gulyas, bab-gulyas, grătare, tocăniţe, jumări, pogăcele cu jumări, haioşe sau gogoşi, toate au fost oferite cu generozitate spre degustare privitorilor, de ordinul sutelor, de echipele din concurs.
Mai multe citiţi în ediţia tipărită din 8 februarie.
Fii primul care comentează