Image 1
Image 2

Kelemen Hunor a renunţat în ultimul moment să vină la concursul de tăiat porci din Lazuri

Concurs de taiat porci in Lazuri
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Concurs de taiat porci in Lazuri
Concurs de taiat porci in Lazuri

Cea de a VI-a ediţie a concursului de tăiat porci organizat de UDMR s-a desfăşurat sâmbătă, 7 februarie, la Lazuri. În competiţie au fost înscrise 36 de echipe, din care au participat doar 35, care şi-au dovedit perspicacitatea în a lucra cu porcul, dar au pus în valoare şi tradiţiile privind tăierea, tranşarea şi apoi realizarea unor preparate din carne de porc.

Kelemen Hunor, din motive personale, nu a participat la acest eveniment culinar, chiar dacă vineri, 5 februarie, era ca sigură prezenţa sa la Lazuri.

Cel mai rapid în despicarea porcului s-a dovedit un măcelar din Tiream, cel care în 7 minute a “dat gata” părţile anatomice ale porcului.

N-au lipsit preparate precum: cârnaţi, caltaboşi, sângerete, toroş, gulyas, bab-gulyas, grătare, tocăniţe, jumări, pogăcele cu jumări, haioşe sau gogoşi, toate au fost oferite cu generozitate spre degustare privitorilor, de ordinul sutelor, de echipele din concurs.

 

Mai multe citiţi în ediţia tipărită din 8 februarie.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns