Image 1
Image 2

RĂMAS BUN MIHAI GHENCEANU

Jurnalistul Mihai Ghenceanu va fi înmormântat marţi, la Cimitirul de lângă Gară

Jurnalistul Mihai Ghenceanu s-a stins fulgerător din viaţă în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

, la spital. Priveghiul are loc luni, 3 octombrie, de la ora 18, la capela cimitirului greco-catolic de lângă gară. Va fi condus pe ultimul drum marţi, de la ora 13.

Gheorghe Mihai Ghenceanu s-a născut pe data de 8 noiembrie 1950 în Satu Mare. În clasa a IX-a, fiind elev la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, a fost cooptat în colectivul redacţional care a publicat primul număr al revistei liceului, “Luceafărul”, unde îi apar primele poezii.

În revista “Luceafărul” a lui Fănuş Neagu a apărut în 1968 o proză scurtă scrisă de Mihai Ghenceanu.

Mihai Ghenceanu a lucrat după absolvirea liceului la Direcţia Muncii, apoi la Întreprinderea Unio Satu Mare. Încă din perioada tinereţii a avut preocupări literare, scriind poezii şi frecventând cenaclul literar “Afirmarea”. Îndată după revoluţie, adică la începutul anului 1990, s-a transferat la Gazeta de Nord-Vest ca redactor, unde a lucrat până în anul 1998, după care s-a transferat la cotidianul “Informaţia Zilei”.

Ca jurnalist, a scris cu predilecţie articole din domeniile economic şi politic. De asemenea, a fost realizator de emisiuni pe teme economice, rubrica “Mersul Economiei”, la postul de televiziune Informaţia TV.

Timp de aproape 20 de ani a fost redactor la cotidianul “Informaţia Zilei”, unde a scris aproximativ 24.000 de materiale. A fost căsătorit cu Luiza-Doina din anul 1973 şi a avut o fiică, Andrada-Cristina.

Reproducem în cele ce urmează o succintă notă autobiografică de pe blogul său, în care se referă şi la preocupările sale literare.

“M-am născut în 8 noiembrie 1950 în Satu Mare. Sunt redactor la cotidianul Informaţia Zilei, căsătorit, o fiică, Andrada Cristina, născută în 1979, soţia Luiza-Doina. Am tipărit un singur volum până acum, intitulat «Cântece pentru Psyl», apărut în 2007. Sper să pot scrie şi publica în viitorul apropiat cel puţin partea a II-a la primul volum, şi anume «Întoarcerea Psylului». Dar, sper să nu fie vorba despre un singur volum. Mai am în «sertar» manuscrise, iar în cap idei”.

Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with