19.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniştrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitaţi: Markos Tibor. Titlul emisiunii: Economia duduie? (reluare) 04.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Koter Laszlo. Titlul emisiunii: De la sculptura în lemn. La sculptura în piatră şi os. 04.50 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 05.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Artă şi bijuterii. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniştrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Florin Mureşan. 10.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Dragoş. Titlul emisiunii: Subvenţiile anului 2019 şi pregătirile pentru cele ale anului 2020. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitaţi: Markos Tibor. Titlul emisiunii: Economia duduie? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniştrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Familia în faţa provocărilor vieţii. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Adrian Balaj. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (reluare)

Jumătate din pacienţii care ajung la Urgenţă au nevoie de ajutor pentru contactarea aparţinătorilor

Scris de Ioana Vladimirescu, 09 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Centrul de Formare şi Evaluare în Asistenţă Socială a dat startul la pregătirea raportului privind activitatea asistenţilor sociali din unităţile de primire urgenţe sau compartimentele de primire urgenţe pe anul 2019.

Raportul privind activitatea asistenţilor sociali din UPU/CPU 2019 este pregătit de către Centrul de Formare în baza Memorandumului de colaborare dintre Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Centrul de Formare şi Evaluare în Asistenţa Socială şi Asociaţia Asistenţilor Sociali din România.

Acest raport, aşa cum se arată pe site-ul www. cfcecas.ro, vizează doar activitatea asistenţilor sociali care sunt angajaţi în UPU/CPU. Raportul include date fără caracter personal din Registrul de anamneză şi intervenţie socială a UPU/CPU din ţară.
“Solicitarea a fost trimisă către toate UPU/CPU din ţară şi către toţi asistenţii sociali care lucrează în UPU/CPU. Termen limită pentru trimiterea formularului este 1 martie 2020”, scrie Centrul de Formare şi Evaluare în Asistenţă Socială pe pagina sa.
Primul Raport privind activitatea asistenţilor sociali din UPU/CPU a fost realizat pentru perioada de pilotare iulie-decembrie 2018. Acesta cuprinde activitatea asistenţilor sociali angajaţi în 20 de unităţi de primire urgenţe şi trei compartimente din România, printre care şi UPU Satu Mare.

Date înregistrate de asistenţii sociali

Conform datelor, din cele 10.230 de înregistrări în Registrul de anamneză şi intervenţie socială din cele 23 de unităţi de primire urgenţe şi compartimente, 1,755 de pacienţi au trecut printr-o situaţie traumatizantă, 1.998 au avut nevoie de suport pentru contactul cu aparţinătorii, 652 nu au avut aparţinători, 386 au suferit de dezorientare spaţio-temporală. Asistenţii sociali au intervenit anul trecut pe perioada menţionată în multe alte situaţii întâlnite la UPU sau CPU, printre care 741 de pacienţi care au suferit din cauza violenţei fizice, 12 au suferit în urma violenţei sexuale, 847 au fost consumatori de droguri sau alcool. Practic, în momentul în care o persoană ajunge la UPU sau la CPU pentru îngrijiri medicale de urgenţă asistentul social face şi evaluarea socială şi stabileşte intervenţia necesară.

Din înregistrările făcute de asistenţii sociali din ţară anul trecut, au fost identificate o serie de nevoi: în 4.024 de cazuri a fost necesară realizarea contactului cu familia sau cunoştinţele, în 3.123 de situaţii a existat nevoia de identificare a aparţinătorilor, în 3.823 de cazuri a fost nevoie de consiliere pentru asigurarea confortului psihic şi social în situaţia unei traume.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.