Image 1
Image 2

Jumătate din pacienţii care ajung la Urgenţă au nevoie de ajutor pentru contactarea aparţinătorilor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Centrul de Formare şi Evaluare în Asistenţă Socială a dat startul la pregătirea raportului privind activitatea asistenţilor sociali din unităţile de primire urgenţe sau compartimentele de primire urgenţe pe anul 2019.

Raportul privind activitatea asistenţilor sociali din UPU/CPU 2019 este pregătit de către Centrul de Formare în baza Memorandumului de colaborare dintre Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Centrul de Formare şi Evaluare în Asistenţa Socială şi Asociaţia Asistenţilor Sociali din România.

Acest raport, aşa cum se arată pe site-ul www. cfcecas.ro, vizează doar activitatea asistenţilor sociali care sunt angajaţi în UPU/CPU. Raportul include date fără caracter personal din Registrul de anamneză şi intervenţie socială a UPU/CPU din ţară.
“Solicitarea a fost trimisă către toate UPU/CPU din ţară şi către toţi asistenţii sociali care lucrează în UPU/CPU. Termen limită pentru trimiterea formularului este 1 martie 2020”, scrie Centrul de Formare şi Evaluare în Asistenţă Socială pe pagina sa.
Primul Raport privind activitatea asistenţilor sociali din UPU/CPU a fost realizat pentru perioada de pilotare iulie-decembrie 2018. Acesta cuprinde activitatea asistenţilor sociali angajaţi în 20 de unităţi de primire urgenţe şi trei compartimente din România, printre care şi UPU Satu Mare.

Date înregistrate de asistenții sociali

Conform datelor, din cele 10.230 de înregistrări în Registrul de anamneză şi intervenţie socială din cele 23 de unităţi de primire urgenţe şi compartimente, 1,755 de pacienţi au trecut printr-o situaţie traumatizantă, 1.998 au avut nevoie de suport pentru contactul cu aparţinătorii, 652 nu au avut aparţinători, 386 au suferit de dezorientare spaţio-temporală. Asistenţii sociali au intervenit anul trecut pe perioada menţionată în multe alte situaţii întâlnite la UPU sau CPU, printre care 741 de pacienţi care au suferit din cauza violenţei fizice, 12 au suferit în urma violenţei sexuale, 847 au fost consumatori de droguri sau alcool. Practic, în momentul în care o persoană ajunge la UPU sau la CPU pentru îngrijiri medicale de urgenţă asistentul social face şi evaluarea socială şi stabileşte intervenţia necesară.

Din înregistrările făcute de asistenţii sociali din ţară anul trecut, au fost identificate o serie de nevoi: în 4.024 de cazuri a fost necesară realizarea contactului cu familia sau cunoştinţele, în 3.123 de situaţii a existat nevoia de identificare a aparţinătorilor, în 3.823 de cazuri a fost nevoie de consiliere pentru asigurarea confortului psihic şi social în situaţia unei traume.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

INFORMARE DSP

Cazuri puține de covid în județul Satu Mare 

În momentul de față, în județul nostru, intensitatea infecției COVID-19 este scăzută. Numărul de cazuri confirmate pozitiv este în creștere, de la 45 cazuri în săptămâna 4 – 10 10 decembrie 2023, la 47 cazuri confirmate pozitiv în săptămâna 11 – 17 decembrie 2023, cu o frecvență de aproximativ 6 cazuri pe zi.