24.04.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Farcău, Beniamin Urs, Marius Orha. Titlul emisiunii: Iohannis refuză toate cele trei propuneri de miniştri.(reluare) 01.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea – raport la 4420 de zile. 02.50 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 04.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan invitat: Dan Brumboiu. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Dumuţa. Titlul emisiunii:Sfaturi pentru Sărbătorile Pascale. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitaţi: Marcu Greta, Zell Stefan. Titlul emisiunii: Să facem cunoştinţă cu Casa Buki.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cristian Boloş. Titlul emisiunii: Săptămâna Patimilor. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Farcău, Beniamin Urs, Marius Orha. Titlul emisiunii: Iohannis refuză toate cele trei propuneri de miniştri.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Adriana Hagău, Mircea Muncean. Titlul emisiunii: Avortul în România. 14.00 Teleshopping 14.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Dumuţa. Titlul emisiunii:Sfaturi pentru Sărbătorile Pascale. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan invitat: Dan Brumboiu. 16.15 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi: Ioana Borodi, Liviu Ivasuc. Titlul emisiunii: Sătmărenii se descurcă excelent la Independenţa Baia Mare. 17.00 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marinela Gliga. Titlul emisiunii: Îmbracă un copil de Sfintele Paşti. 17.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiunii: Deputat Romeo Nicoară raport din parlament. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea – raport la 4420 de zile.

Judeţul Satu Mare, sub Cod Galben de vânt puternic, rafale şi ploi

Scris de I. Z., 24 octombrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Mai multe acoperişuri au fost luate de vânt

Având în vedere faptul că meteorologii au anunţat Cod Galben de vânt puternic, rafale şi ploi pentru judeţul Satu Mare, până la orele 22.00 ale zilei de miercuri, 24 octombrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare transmite următoarele recomandări pentru şoferi:


– Circulaţi cu viteză redusă, în special pe sectoarele de drum în curbă şi în condiţii de carosabil ud/umed, ploaie, vizibilitate scăzută;
– Măriţi distanţa între maşini;
– Nu depăşiţi şi nu viraţi la stânga în condiţii de vizibilitate scăzută din cauza ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite;
– Asiguraţi-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta;
– Folosiţi luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră şi categoria de drum pe care vă aflaţi;
– Nu frânaţi brusc;

– Nu circulaţi foarte aproape de marginea carosabilului. Este zona în care creşte considerabil riscul de acvaplanare;
– Nu conduceţi sub influenţa alcoolului, dar nici obosiţi;
– Acordaţi atenţie sporită pietonilor;
– În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale!
– Dacă opriţi să acordaţi sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asiguraţi-vă că aţi lăsat maşina într-un loc sigur, fără a risca să fiţi implicat într-un alt eveniment;
– Dacă circulaţi în zona producerii unui eveniment rutier, acordaţi atenţie maşinilor care se deplaseaza în faţa dumneavoastră. Altfel, riscaţi să produceţi o tamponare în lanţ;
– În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţe  şi nu blocaţi intersecţiile;
– Respectaţi indicaţiile poliţiştilor care supraveghează şi dirijează traficul rutier.

 

Table smulse de pe acoperişuri

Vântul puternic care s-a abătut asupra municipiului miercuri, 24 octombrie, a produs şi unele pagube materiale. Din fericire, pe durata rafelei de vânt nicio persoană nu a fost rănită.

Mai exact, în decurs de nici o oră, au fost afectate parţial 4 acoperişuri, dintre care 3 au fost acoperişurile unor blocuri, respectiv acoperişul unei biserici penticostale situată la intersecţia străzilor Cloşca cu CA Rosetti, din vecinătatea Colegiului Elisa Zamfirescu.

În acelaşi timp, pe Drumul Careiului s-a degajat un panou publicitar de pe o clădire, iar pe strada Gorunului s-a degajat un stâlp de lemn. Incidente similare s-au mai petrecut şi pe strada Târnavei, unde o bucată de carton asfaltat a căzut de pe un bloc, iar în Piaţa Libertăţii, tot de pe un bloc, s-a desprins o bucată de tablă. Pe lângă panourile publicitare şi bucăţile de carton sau lemn, pe strada 9 Mai un copac a căzut peste firele electrice. În toate cazurile expuse, a fost nevoie de intervenţia pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au acţionat rapid pentru a evita producerea altor incidente neplăcute.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 26 octombrie 2018, ora 11:09

    Table smulse de pe acoperişuri = proasta calitate a lucrarii facuta de niste nepriceputi/ diletanti si nu de mesteri priceputi. Tablele smulse nu au fost bine fixate !.

  2. Dac Bulibas a spus: 24 octombrie 2018, ora 16:28

    Recomandare : Nu calcati, accidentati sau luati pe capota masinii politistii care supravegheaza si dirijeaza traficul rutier. Nu-i injurati pe politisti. Nu faceti gesturi obscene la adresa lor ca nu-i frumos. Fiti civilizati.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.