Joi, la filarmonică se dezveleşte o plachetă în memoria violonistului dr. Rudolf Fatyol

Asociaţia Culturală „Rudolf Fátyol” în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare şi Centrul Cultural “G. M. Zamfirescu” vă invită cu drag joi, 5 mai 2022 începând cu ora 18.00 în holul Filarmonicii „Dinu Lipatti” să participaţi la dezvelirea plachetei comemorative dedicată violonistului Dr. Rudolf Fátyol. Lucrarea a fost realizată de sculptorul sătmărean Radu Ciobanu la iniţiativa Asociaţiei Culturale „Rudolf Fátyol” cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare şi al Centrului Cultural “G. M. Zamfirescu”.

Prin acest eveniment organizatorii doresc să aducă un omagiu artistului Rudolf Fátyol care anul acesta ar fi împlinit 65 de ani. Dr. Rudolf Fátyol a promovat peste tot în lume muzica şi cultura românească, dar nu a uitat niciodată să revină la Satu Mare unde a avut o bogată activitate artistică de peste 35 de ani, şi una managerială de aproape 29 de ani.

Momentul comemorativ va fi urmat de un Concert Simfonic „In Memoriam Rudolf Fátyol” organizat de Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” începând cu ora 18.30 în sala Filarmonicii.

Dirijorul concertului va fi maestrul Adrian Petrescu, iar ca solistă ne va onora violonista Amira Abouzahra.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517