Joi, 19 noiembrie, concert online

Scris de I. Z., 17 noiembrie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Joi, 19 noiembrie 2020, un nou concert transmis online de Filarmonica „Dinu Lipatti” – Satu Mare.

 

Dirijorul săptămânii, Cosmin Morariu s-a născut în anul 1976 la Reşiţa într-o familie de muzicieni. Întâlnirea cu maestrul Enrique Garcia Asensio şi masterclass-urile ce au urmat cu acesta din urmă, dar şi studiul intens cu tatăl său, dirijorul Doru Petru Morariu au dus la definirea sa ca dirijor şi muzician complex. Maestrul Cosmin Morariu colaborează atât cu filarmonici din ţară cât şi cu teatrele de operă, abordând un repertoriu vast, de la creaţia corală , genul simfonic, vocal-simfonic, opera, până la muzică contemporană.

 

Clarinetistul Mihai Ailenei s-a născut în 1969 la Iaşi. În anul 1991 a absolvit Academia de Arte ,,George Enescu” în oraşul natal. În 2009 a obţinut titlul de Doctor în muzică la Universitatea de Arte Iaşi.
🎵În prezent este prim-solo clarinetist al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ,,Moldova” Iaşi, alături de care a participat la realizarea înregistrărilor pe CD, radio, TV, dar şi la turneele artistice ale orchestrei în Germania, Italia, Franţa, Spania, Olanda, Elveţia, Coreea de Sud, etc

 

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517