Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în vara anului viitor | Informaţia Zilei

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în vara anului viitor

Comitetul Olimpic Internaţional şi Comitetul de Organizare Tokyo 2020 au transmis, printr-o declaraţie comună, că Jocurile Olimpice vor fi amânate.

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, şi prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, luând în considerare evoluţia COVID-19 în lume, au discutat în dimineaţa de marţi, 24 martie 2020, despre posibilitatea de a amâna desfăşurarea Jocurilor Olimpice.

La discuţie au mai participat Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului de organizare de la Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, ministrul Jocurilor Olimpice, Yuriko Koike, guvernatorul Tokyo, John Coates, membru al Comisiei de coordonare CIO, Christophe De Kepper, director general CIO, şi Christophe Dubi, director executiv al Jocurilor Olimpice.

“Preşedintele Bach şi premierul Abe şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu pandemia COVID-19 la nivel mondial şi despre impactul semnificativ pe care îl are asupra pregătirilor sportivilor în vederea Jocurilor Olimpice. Deşi s-au remarcat progresele deosebite făcute de Japonia în lupta împotriva COVID-19, răspândirea fără precedent şi într-un mod imprevizibil, greu de prezis, arată că situaţia la nivel mondial s-a agravat în ultima perioadă. De asemenea, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a anunţat că pandemia Covid-19 accelerează”, se spune în comunicatul emis de Comitetul Olimpic Internaţional.

În circumstanţele actuale şi pe baza informaţiilor furnizate de OMS, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional şi premierul Japoniei au ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie să fie reprogramate la o dată după 2020, dar nu mai târziu de vara 2021, pentru a proteja sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale.

În comunicat s-a precizat şi faptul că Jocurile Olimpice, ediţia Tokyo, vor păstra în denumire anul 2020. “Flacăra olimpică ar putea deveni lumina de la capătul tunelului în care se află lumea în prezent. Prin urmare, s-a convenit ca aceasta să rămână în Japonia şi se vor păstra numele Jocurilor Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020″, mai transmit cei amintiţi mai sus.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517