01.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Silaghi Daniela. Titlul emisiunii: Cum depășim stresul provocat de izolarea la domiciliu? (reluare) 03.30 Sport 04.45 Portret de artist, invitat: Maria Carmen Sas. 05.50 Cultură cu Laczko Eva. Titlul emisiunii: O jumătate de secol de teatru la Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 09.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cât de afectate sunt firmele de pandemia de Coronavirus? 10.30 Cultură cu Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Silaghi Daniela. Titlul emisiunii: Cum depășim stresul provocat de izolarea la domiciliu? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii: Obiective versus fantezii. 16.25 Concert Sinfonic la Filarmonica Dinu Lipatii din Satu Mare. 18.00 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (reluare)

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în vara anului viitor

Comitetul Olimpic Internațional și Comitetul de Organizare Tokyo 2020 au transmis, printr-o declarație comună, că Jocurile Olimpice vor fi amânate.

Președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Thomas Bach, și prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, luând în considerare evoluția COVID-19 în lume, au discutat în dimineața de marți, 24 martie 2020, despre posibilitatea de a amâna desfășurarea Jocurilor Olimpice.

La discuție au mai participat Yoshiro Mori, președintele Comitetului de organizare de la Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, ministrul Jocurilor Olimpice, Yuriko Koike, guvernatorul Tokyo, John Coates, membru al Comisiei de coordonare CIO, Christophe De Kepper, director general CIO, și Christophe Dubi, director executiv al Jocurilor Olimpice.

“Președintele Bach și premierul Abe și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu pandemia COVID-19 la nivel mondial și despre impactul semnificativ pe care îl are asupra pregătirilor sportivilor în vederea Jocurilor Olimpice. Deși s-au remarcat progresele deosebite făcute de Japonia în lupta împotriva COVID-19, răspândirea fără precedent și într-un mod imprevizibil, greu de prezis, arată că situația la nivel mondial s-a agravat în ultima perioadă. De asemenea, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a anunțat că pandemia Covid-19 accelerează”, se spune în comunicatul emis de Comitetul Olimpic Internațional.

În circumstanțele actuale și pe baza informațiilor furnizate de OMS, președintele Comitetului Olimpic Internațional și premierul Japoniei au ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie să fie reprogramate la o dată după 2020, dar nu mai târziu de vara 2021, pentru a proteja sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicați în Jocurile Olimpice și a comunității internaționale.

În comunicat s-a precizat și faptul că Jocurile Olimpice, ediția Tokyo, vor păstra în denumire anul 2020. “Flacăra olimpică ar putea deveni lumina de la capătul tunelului în care se află lumea în prezent. Prin urmare, s-a convenit ca aceasta să rămână în Japonia și se vor păstra numele Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020″, mai transmit cei amintiți mai sus.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.