Jean-Michel Jarre va susţine un concert virtual "ca în Matrix" | Informaţia Zilei

Jean-Michel Jarre va susţine un concert virtual “ca în Matrix”

Scris de Vasile Andreica, 19 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Jean-Michel Jarre va cânta, în direct, duminică, „în avatar, ca în Matrix”, într-un univers virtual în care i se pot alătura ”avatarurile spectatorilor, în imersiune totală”, a anunţat artistul pentru AFP.

Un avatar al rapperului american Travis Scott a fost văzut în jocul video Fortnite, în timpul izolării. Dar proiectul lui Jarre, „Alone Toghether”, realizat împreună cu start up-ul francez VRrOOm, va fi mai elaborat. 

”Tot ce s-a făcut până acum, ca şi în cazul „Fortnite”, a fost înregistrat în prealabil, într-un univers preexistent. Acolo este o imersiune totală, într-un spaţiu creat şi în direct. Ca în „Matrix”. Concertul va dura 45 de minute şi va exista o interacţiune cu publicul. Nouă artiştilor ne revine sarcina de a propune lucruri noi”, a spus Jarre. 

Spectacolul lui Jarre, organizat în cadrul Festivalului Muzicii în Franţa (21.15, ora Parisului), va fi transmis în direct pe toate platformele digitale, accesibile din orice zonă (prin intermediul site-urilor şi reţelelor lui Jarre şi VRrOOm).

Accesul la acest show în realitate augmentată va fi gratuit, fiind susţinut şi de Ministerul Culturii în Franţa, care îl difuzează de asemenea.

Jarre, care a fost preşedintele Confederaţiei Internaţionale a Societăţilor de Autori şi Compozitori (CISAC), a profitat de această ocazie pentru a trage un semnal de alarmă. ”Trebuie să încetăm să considerăm că muzica este gratuită ca aerul pe care îl respirăm. În spate, există autori, compozitori, dar şi producători, tehnicieni, care trebuie remuneraţi la justa lor valoare, iar acest eveniment este ocazia de a le aminti acest lucru”.

„Alone Together” va fi proiectat pe un ecran gigant în curtea Palatului Regal din Paris, în faţa unor studenţi ai şcolilor de sunet şi imagine, dotaţi cu smartphone-uri şi căşti audio. Aceştia vor putea apoi dialoga în direct cu avatarul lui Jarre. Se va deschide apoi o ”uşă virtuală” în care muzicianul îi va primi în studioul său.

„Realitatea augmentată nu va înlocui niciodată spectacolul viu, dar îl poate completa. Putem compara acest lucru cu apariţia cinema-ului în raport cu teatrul”, a concluzionat artistul. 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517