Image 1
Image 2

Jandarmii vin în ajutorul semenilor prin donare de sânge

Jandarmii sătmăreni se implică activ în campania de donare de sânge
Jandarmii vin în ajutorul semenilor prin donare de sânge
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Centrul de Transfuzie este deficitar la sânge O pozitiv, A2 pozitiv, AB4
Centrul de Transfuzie este deficitar la sânge O pozitiv, A2 pozitiv, AB4

Aproximativ 50 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare donează în aceste zile sânge pentru semenii lor. Primii 25 de jandarmi s-au prezentat luni,20 octombrie la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare, unde după analizele medicale premergătoare donării  au intrat în sala de recoltare. Şi în cursul zilei de marţi şi miercuri, alte cadre ale Jandarmeriei  vor participa la acţiunea de donare.

După cum ne-a spus purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Satu Mare, cpt. Camelia Lucuţ, a devenit o tradiţie ca în fiecare an, din 2007 încoace, jandarmii să răspundă cu promptitudine nevoilor semenilor aflaţi în grea suferinţă şi să se prezinte la centru, cel puţin o dată pe an sau chiar de mai multe ori când este nevoie pentru a-şi oferi ajutorul.

“Astăzi, 25 de jandarmi au răspuns apelului făcut de directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare de a participa la acţiunea de donare, cu gândul de a salva în acest fel mai multe vieţi omeneşti, dar şi de a ajuta comunitatea în acest fel. Trebuie să  conştientizăm importanţa donării de sânge şi să  înţelegem că  sângele înseamnă  viaţă. Şi de ce nu, trebuie să  ne gândim că şi noi am putea avea nevoie la un moment dat de acea picătură de sânge pentru ca viaţa să  ne fie salvată .
Această  activitate se înscrie în cadrul unei campanii umanitare iniţiată  încă din anii trecuţi la nivelul Jandarmeriei Române, prin unităţile teritoriale, scopul fiind contribuţia indirectă a jandarmilor la salvarea vieţilor unor persoane aflate în suferinţă “, a subliniat  cpt. Camelia Lucuţ.

În privinţa adresabilităţii populaţiei la centrul de donare, managerul instituţiei, dr. Doiniţa Crişan a spus că săptămâna trecută s-a observat o uşoară scădere a numărului de donatori, însă a ţinut să precizeze că Jandarmeria le vine în ajutor de fiecare dată când sunt în impas. “Le mulţumim jandarmilor încă o dată pentru acest ajutor. Bolnavii aşteaptă acest sânge” a spus, dr. Doiniţa Crişan.

La ora actuală Centrul de Transfuzie este deficitar la mai multe grupe de sânge precum: O pozitiv, A2 pozitiv, AB4 pozitiv şi AB4 negativ. Cea mai mare cerere de sânge este pentru grupele O şi A2.

Dr. Crişan a ţinut să precizeze că mare parte a solicitărilor vin de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru cazuri precum: accidente rutiere, hemoragiile digestive, afecţiuni oncologice, ortopedie (proteze de şold) etc. De asemenea, sunt semnalate cereri de sânge şi din partea celorlalte spitale ale judeţului sau a unităţilor sanitare din centrele universitare, acolo unde pacienţii sătmăreni sunt internaţi pentru situaţii medicale care depăşesc posibilităţile terapeutice locale.

1 comentariu

  1. serios…?astia stiu sa bata oameni, sa agreseze neajutorati…si bine-nteles sa-i faca scapati pe cei care trebuie sa fie scapati…ca asa e justitia…si structurile de care se servesc…deci…lasti-o balta, cu ajutorul semenilor…ca nu va crede nimeni….vrajeli…penibile…

Lasă un răspuns

Connect with

Sănătate

Aditivi alimentari periculoși

Este important să subliniem că autoritățile de reglementare, cum ar fi FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA) și EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară), monitorizează constant aditivii alimentari și stabilesc niveluri zilnice admisibile în funcție de cercetările științifice