Jandarmii sătmăreni şi-au cinstit ocrotitorii | Informaţia Zilei

Jandarmii sătmăreni şi-au cinstit ocrotitorii

Scris de Matei Larisa, 09 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Jandarmeria Română îi are ca patroni spirituali pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, pentru faptul că idealul Jandarmeriei, „Lege şi Ordine”, are evidente asemănări cu ceea ce simbolizează Sfinţii Arhangheli.

Pentru ca sărbătoarea să depăşească tiparul obişnuit al aniversărilor, anul acesta, jandarmii sătmăreni s-au hotărât, ca de ziua lor, să facă şi o faptă bună.

Astfel, la nivelul unităţii, s-a organizat o acţiune de colectare de haine groase, care vor fi distribuite persoanelor aflate în nevoi cu sprijnul Asociaţiei Stea din Satu Mare, care are în evidenţă peste 300 de beneficiari.

Periplul faptelor bune a continuat în popota unităţii, unde, prin contribuţia majoră a luptătorilor din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, plt. adj. Tătăran Daniel a pregătit 50 de porţii de mazăre cu piept de pui pentru asistaţii Adăpostului de Noapte din municipiul Satu Mare.

Ziua de 8 noiembrie a început la capela unităţii, unde preotul militar al unităţii, Cristian Silaghi, a oficiat Sfânta Liturghie, urmată de un Te deum de mulţumire şi de un parastas pentru toţi moştenitorii unităţii mutaţi în veşnicie. Şi pentru că în anul 2019 se aniversează 100 de ani de Jandarmerie în Transilvania, a fost organizat un Ceremonial militar, în cadrul căruia au fost acordate diplome aniversare şefilor de instituţii care au onorat cu prezenţa.

Trebuie să amintim faptul că jandarmii sătmăreni sunt receptivi la nevoile comunităţii, cel mai elocvent exemplu în acest sens, fiind Inspectorul Şef al unităţii, domnul colonel Ovidiu – Adrian Popa, care, în luna mai, de ziua domniei sale de naştere, a donat şi gătit o cină pentru beneficiarii Adăpostului de Noapte.
Jandarmii transmit celor care îşi aniversează onomastica un sincer şi călduros „La Mulţi Ani!”

Abonează-te acum Online!
  1. zoli a spus: 10 noiembrie 2019, ora 11:27

    Da au sarbatorit pe ocrotitorii lor;Carmen Dan si Liviu Dragnea .Bravooo

  2. szabi a spus: 09 noiembrie 2019, ora 10:39

    Cautati voi in fiecare zi sa sarbatoriti ceva

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345