Image 1
Image 2

Iuliu Maniu va fi comemorat la Carei, la Colegiul Tehnic care îi poartă numele

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vineri, 2 februarie 2018, începând cu ora 9, la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Carei, va avea loc un moment comemorativ în cinstea lui Iuliu Maniu, de la a cărui moarte se împlinesc în aceste zile 65 de ani. El a fost ales drept părinte spiritual al instituţiei.


Iuliu Maniu (n. 8 ianuarie 1873, Bădăcin – d. 5 februarie 1953, Sighetu Marmației) a fost un om politic român, deputat român de Transilvania în Dieta de la Budapesta, de mai multe ori prim-ministru al României, președinte al Partidului Național-Țărănesc (1926-1933, 1937-1947. A fost deținut politic după 1947 ;i a decedat în închisoarea din Sighet. A fost membru de onoare (din 1919) al Academiei Române.
În cadrul manifestării vor lua cuvântul profesoarele Nicoleta Latiș și Ramona Apostol, care vor vorbi despre activitatea lui Iuliu Maniu și contribuția acestuia la actul Marii Uniri. Totodată, va fi vernisată o expoziție cu imagini din viața marelui patriot, iar la final va fi depusă o coroană la placa comemorativă de pe clădirea instituției școlare careiene, care îi poartă numele din 1997.
Evenimentul face parte din activitățile dedicate Centenarului României și este organizat de Direcția de Cultură Carei.
Informaţiile ne-au fost comunicate de Bogdan Georgescu, directorul instituţiei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

PATRIMONIUL CINEMATOGRAFIEI ROMÂNEȘTI

Cinematografia românească are în palmares o colecție atractivă de filme istorice

Vizionarea acestor producții poate fi și o analiză interesantă a scenariilor filmelor în raport cu adevărurile istorice. Acest aspect a fost deseori dezbătut de istoricii români. Unele dintre filmele istorice apărute înainte de Revoluție au avut scenarii care s-au abătut de la faptele reale. Din considerente care țineau de politica vremii sau pentru a mulțumi publicul care are în permanență nevoie de eroi.