21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Iuliu Maniu a fost comemorat la Colegiul Tehnic Carei, care îi poartă numele

Scris de Vasile Nechita, 02 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vineri, 2 februarie 2018, începând cu ora 9, la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei, a avut loc un moment comemorativ în cinstea lui Iuliu Maniu.

De la moartea acestui strălucit om politic român se împlinesc în aceste zile 65 de ani.

    Iuliu Maniu şi-a început cariera politică în cadrul Partidului Naţional Român din Transilvania. În Monarhia Austro-Ungară, a fost ales, în 1906, deputat în Parlamentul din Budapesta. Pe 22 mai 1906 ţine primul său discurs în Dieta de la Budapesta.

Împreună cu personalităţi de primă mărime ale Partidul Naţional Român din Ungaria şi Transilvania, precum Gheorghe Pop de Băseşti şi Ştefan Cicio-Pop, Iuliu Maniu a participat hotărâtor la pregătirea unirii Transilvaniei cu Vechiul Regat.

Iuliu Maniu s-a numărat între organizatorii Marii Adunări de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, unde s-a decis unirea Transilvaniei cu Regatul României.

 

Momente din comemorarea lui Iuliu Maniu

 

Manifestarea a debutat în Cabinetul de limba română al Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”, cu un cuvânt de bun venit al directorului Adrian Micovshi. Cu acest prilej, Dragoş Georgescu, directorul Fundaţiei Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, a prezentat o scurtă biografie a omului politic Iuliu Maniu. De asemenea, profesoara Nicoleta Latiş, bibliotecară la Biblioteca Municipală Carei, a evidenţiat rolul acestei personalităţi în realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

 

Expoziţie

 

La finalul manifestării, participanţii au avut ocazia să vizioneze o expoziţie de fotografii cu instantanee din viaţa lui Iuliu Maniu, organizată în holul liceului, după care a fost depusă o coroană de flori pe placa comemorativă a personalităţii politice ardelene, aşezată la intrarea principală a clădirii instituţiei şcolare.

Manifestarea a fost organizată de Direcţia de Cultură Carei, Biblioteca Municipală Carei, Fundaţia Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” , în colaborare cu Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.