Istoricul american Larry L. Watts îşi lansează cea mai recentă carte la Satu Mare

Scris de Viorica Shibata, 03 iunie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Larry Watts

Larry Watts

Joi, 6 iunie, ora 13,00, va avea loc lansarea cărţii istoricului american Larry L. Watts „Cei dintâi vor fi cei din urmă. România şi sfârşitul Războiului Rece”.

În această nouă carte de istorie recentă, reputatul specialist demonstrează că România postbelică a fost, după înlăturarea de la putere a cominterniştilor de tipul Pauker, Luca etc., oponentul real şi cel mai redutabil, din interiorul Tratatului de la Varşovia, al politicii imperiale a URSS. Oponent real şi nu prefăcut, cum s-a tot bătut moneda falsă după 1989.

Oponent redutabil, pentru că a reuşit, prima din „lagărul socialist“, să obţină retragerea din ţară a trupelor Armatei Roşii, şi a aplicat un demers consecvent de politică externă în folos naţional, care nu putea să nu intre în opoziţie – uneori deosebit de critică – cu linia stabilită de Moscova comunistă.

Larry L. Watts demonstrează convingator că în fapt confruntarea aprigă Bucureşti versus Moscova şi capitalele satelite ei din lagăr n-a fost circ de ochii lumii, ci a avut la bază susţinerea unor direcţii traditionale ale interesului national, direcţii ce s-au conturat încă din vremea genezei României Moderne.

Lansarea cărţii va avea loc în clădirea din Piaţa Libertaţii, nr.21 a Muzeului Judeţean Satu Mare (Muzeul de Arta).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517