Image 1
Image 2

“Istoria la pas” a deschis seria evenimentelor de Ziua Naţională la Carei

"Istoria la pas"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
"Istoria la pas"
“Istoria la pas”

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale au debutat la Carei, luni, 27 noiembrie, cu prima ediţie a manifestării intitulate “Istoria la pas”, o explorare peripatetică a urmelor lăsate de prezenţa unor mari personalităţi în peisajul urban.

A fost o plimbare prin Carei, cu oprire la busturile marilor personalităţi româneşti< Mihai Eminescu, Simion Bărnuţiu, Francisc Pall, Avram Iancu şi la placa comemorativă Iuliu Maniu. La fiecare oprire, au fost citite date biografice de către Adrian Ştefănuţi, Nicoleta Latiş şi Adrian Sabău,  iar cei prezenţi au putut afla detalii interesante şi mai puţin cunoscute despre fiecare personalitate în parte.

Cu această ocazie, organizatorii, Direcţia de Cultură Carei şi Biblioteca Municipală, au depus câte un buchet de flori. La eveniment a participat şi o clasă de la  Liceul Teoretic Carei însoţită de prof. Lucian Madai.

Manifestările au continuat marţi, 28 noiembrie 2017, la Castelul Károlyi cu prezentarea “Marea Unire şi Careienii”, susţinută de muzeograful Mihai Andrei Mocan. La prezentare au participat clasele a XI-a E şi a XII-a E, profilul filologie, de la Liceul Teoretic Carei, însoţite de profesorii Madai Lucian şi Nintaş Răzvan. În Sala Cavalerilor a castelului Károlyi a fost deschisă expoziţia de imagini “Mari Gânditori Români”, realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural, care cuprinde 28 de imagini reprezentând personalităţi ilustre ale culturii române, istorici, filosofi, scriitori etc.

Tot marţi, 28 noiembrie 2017, în Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural Carei a avut loc evenimentul „Lecţia de istorie … altfel”, organizat de Biblioteca Municipală Carei, avându-l ca invitat pe prof. Ioan Ciarnău.

La manifestare au participat elevii claselor a IX-a C şi a XI-a C de la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”, însoţiţi de prof. Elena Coşarcă, prof. Augustin Moş şi Cristina Vădan, preşedinta Consiliului elevilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Povestea de succes a familiei Dräxlmaier

INVESTITORI STRĂINI ÎN SATU MARE

Povestea de succes a familiei Dräxlmaier

Dräxlmaier, una dintre primele companii străine care a recunoscut potențialul orașului Satu Mare, a devenit un exemplu strălucit de succes în industria auto și un stâlp al comunității locale. Prin crearea a mii de locuri de muncă, promovarea disciplinei și a ordinii, și implicarea semnificativă în viața socială și culturală, Dräxlmaier a contribuit la transformarea orașului Satu Mare.