IŞJ, DSP, DSVSA nu au găsit nereguli la grădiniţele 1 şi 3 din Carei

Scris de I. Z., 14 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inspectoratul Şcolar Satu Mare ne-a remis un buletin informativ privind situaţia anchetei epidemiologice din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 1 şi Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 3 Carei.

Concluzia este că totul este în regulă la cele două grădiniţe şi nu se ştie din ce cauză s-au îmbolnăvit zeci de copii, care au ajuns săptămâna trecută la Urgenţă cu diaree şi vărsături.

Redăm concluziile IŞJ Satu Mare:
În urma desfăşurării acţiunii de control a Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, cât şi a anchetei epidemiologice realizate de Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare şi de Direcţia Sanitar-Veterinară Carei, referitoare la cazurile de îmbolnăvire manifestate prin vărsături şi diaree la preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 1 şi Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 3 Carei, s-au constatat următoarele<
Cele două unităţi verificate deţin autorizaţie sanitară de funcţionare.
Aspectul igienico-sanitar al celor două unităţi este corespunzător, spaţiile funcţionale fiind igienizate, curat întreţinute şi dotate specificului activităţilor.
Asistenţa medicală este asigurată la ambele unităţi pe toată perioada desfăşurării activităţilor.
Au fost recoltate probe sanitare, exudate faringiene şi nazale la personalul implicat în activitate şi au fost ridicate probele alimentare din meniul servit în data de 07.09.2022 în vederea efectuării determinărilor de laborator. Conform rapoartelor de încercări emise de către laboratorul de microbiologie din cadrul DSP jud. Satu Mare, în probele analizate nu au fost identificaţi agenţi patogeni incriminaţi în declanşarea unei toxiinfecţii alimentare.
S-a dispus efectuarea curăţeniei generale, urmată de procedura de dezinfecţie a tuturor spaţiilor din unitatea preşcolară.
După transmiterea la DSP Satu Mare a dovezilor privind efectuarea procedurilor de dezinfecţie cu o firmă autorizată, se poate relua activitatea.
Se recomandă ca toţi copiii cu simptome minime de îmbolnăvire să rămână la domiciliu, sub supravegherea părinţilor, până la îmbunătăţirea stării de sănătate.

Abonează-te acum Online!
  1. Cititirul a spus: 18 septembrie 2022, ora 07:42

    Uitaţi-vă la aceşti nemernici analfabeţi, pun în pericol viaţa copiilor, infractori puşi pe posturi politic, dragi părinţi , sesizaţi JUSTIŢIA , până nu-i prea târziu

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517