Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 02.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 03.32 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 04.34 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Căpşunul, o cultură rentabilă 05.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Adriana Hagău, titlul emisiunii: Antibioticele, între uz şi abuz 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.33 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Emilia Enătescu 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ioan Man, titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 11.16 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 14.25 Teleshopping 14.41 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.38 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Seminţele de calitate asigură succesul în agriculturăn 17.53 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, ttlul emisiunii: Copiii şi fricile lor 23.30 Ştiri

Îşi va da demisia Sorin Grindeanu din funcţia de premier?

Scris de Mioara Maxim, 13 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu

Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu

Liviu Dragnea i-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu la întâlnirea pe care cei doi au avut-o luni seara, spun surse politice. Astfel, în cadrul discuţiilor care au avut loc la sediul PSD, Dragnea i-ar fi reproşat premierului întârzierile aplicării unor măsuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

UPDATE: Liderii PSD au avut marţi o discuţie în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe fondul finalizării evaluării activităţii Guvernului şi înainte de Comitetul Executiv de miercuri.

Potrivit unor surse din cadrul întâlnirii, social-democraţii mizează pe o soluţie de compromis, care să calmeze atmosfera de război creată în ultima perioadă.

Aşa cum s-a aflat deja, Liviu Dragnea i-a solicitat lui Sorin Grindeanu să-şi dea demisia din funcţia de prim-ministru. Ce nu se ştia este că premierul nu a refuzat, ci a cerut un timp de gândire şi discuţii suplimentare.

Potrivit surselor din PSD, deşi există pregătită inclusiv varianta de rezervă a demisiei unor miniştri-cheie, pentru a-l forţa pe Grindeanu să plece, s-ar putea să nu se ajungă până acolo. Astfel, în urma discuţiilor de azi lucrurile par să se îndrepte spre o despărţire amiabială. După şedinţa CEx de miercuri, Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu ar putea ieşi împreună în faţa presei să anunţe rezultatele nesatisfăcătoare ale evaluării şi decizia premierului de a preda ştafeta.

Un indiciu în acest sens ar fi anularea agendei oficiale a premierului. Acesta nu ar fi dorit să apară în public pentru a nu escalada o dispută verbală de la distanţă cu unii colegi. În schimbul retragerii sale de bună voie, lui Sorin Grindeanu ar urma să-i fie oferită o altă funcţie.

UPDATE: Potrivit unor surse, Liviu Dragnea le-a promis mai multor lideri PSD posturi într-un eventual viitor Guvern, în schimbul susţinerii pentru a îl demite pe Sorin Grindeanu.

UPDATE: 20 de miniştri au picat evaluarea anunţată de Liviu Dragnea, conform evz. Singurii miniştri care au posturile asigurate sunt ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Agriculturii Petre Daea şi ministrul de Interne Carmen Dan.

Totodată, conform sursei citate, din evaluare lipsesc miniştrii ALDE – Ministrul de Externe-Teodor Meleşcanu, Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, ministrul Energiei Toma Petcu şi ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu.

UPDATE: În plin scandal al posibiliei remanieri guvernamentale, când se vorbeşte inclusiv despre demisia premierului, Sorin Grindeanu ia o decizie surprinzătoare. Acesta a anunţat că îşi anulează programul stabilit oficial pentru ziua de marţi, fără explicaţii.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că nu i s-a cerut demisia şi a precizat că nu se teme că guvernul Grindeanu ar putea pica.

UPDATE: Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, că nu i-a fost propusă funcţia de premier, după ce a fost întrebată despre o posibilă numire a sa în fruntea Guvernului, în urma evaluării miniştrilor Cabinetului Grindeanu.

UPDATE: Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că nu ar accepta funcţia de premier în cazul în care liderul social democrat Liviu Dragnea i-ar propune acest lucru.

Nu ar fi prima discuţie în care liderul PSD îi cere acest lucru premierului.

Aceste lucruri se întâmplă înainte de Comitetul Executiv Naţional de miercuri, acolo unde va fi prezentat raportul privind implementarea programului de guvernare.
Răspunsul pe care îl dă Sorin Grindeanu este de fiecare dată negativ, asta spun surse politice apropiate acestor discuţii. În urma acestor răspunsuri negative,se va vedea care va fi calea pe care partidul, în frunte cu Liviu Dragnea, o vor urma pentru debarcarea premierului, care pare să fie varianta pe care au ales-o în urma acestui raport.

Premierul Sorin Grindeanu se pare că a refuzat să îşi dea demisia şi asta va conduce către mai multe scenarii. Şi anume, în Comitetul Executiv Naţional, îi va fi retras sprijinul politic şi pentru a forţa demisia premierului vor fi solicitate şi alte demisii ale unor oameni din interiorul Cabinetului Grindeanu. Un alt scenariu este acela de a depune moţiune de cenzură împotriva propriului guvern.

 

Lista neagră din mapa lui Dragnea
PSD a convocat Comitetul Executiv al partidului, o şedinţă în care toată lumea aşteaptă ca Liviu Dragnea să prezinte analiza miniştrilor şi a întregului Cabinet Grindeanu. Aseară, a avut loc o întâlnire între Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu şi miniştri din Guvern, o întâlnire care ar putea stabili multe, notează stiripesurse.

În această şedinţă se intră cu două ipoteze de lucru. Prima opţiune este schimbarea întregului Guvern, prin retragerea sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu şi forţarea demisiei acestuia. Dacă acest scenariu nu se va concretiza, a doua ipoteză de lucru este o amplă remaniere a miniştrilor care nu au îndeplinit programul de guvernare, dar şi a celor care au comunicat foarte prost în spaţiul public.

Pentru prima variantă de lucru, Liviu Dragnea are nevoie de un semnal de la Cotroceni, care să-i ofere garanţia că preşedintele Iohannis va desemna rapid un alt premier din partea PSD. Dacă această garanţie nu există este foarte greu de crezut că liderul PSD se va arunca într-o acţiune politică cu final necunoscut.

Varianta unei remanieri extinse este vehiculată în interiorul PSD, iar lista neagră din mapa lui Liviu Dragnea a ajuns şi la urechile liderilor PSD.

Un prim nume care este vizat de remaniere este ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan. Acesta l-a sfidat în mai multe rânduri public pe Liviu Dragnea, este foarte apropiat de Sorin Grindeanu, iar din punct de vedere al comunicării publice este unul dintre miniştrii cu o prestaţie care i-a nemulţumit pe liderii PSD.

Pe această listă se regăseşte şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cel care este acuzat că a întârziat măsurile din programul de guvernare, dar nici comunicarea nu a fost punctul său forte.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, va fi foarte probabil sacrificat politic din cauza crizei prelungite a vaccinurilor şi a faptului că nu a reuşit să o rezolve.

În focuri ar putea intra şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, cel care a făcut câteva gafe antologice şi este acuzat de liderii PSD că nu are o comunicare publică pe măsura funcţiei pe care o deţine.

Totodată, s-a pus problema remanierii ministrului Energiei, Toma Petcu. Aici jocurile politice sunt ceva mai complicate, pentru că Toma Petcu este susţinut de Tăriceanu şi este omul de casă al lui Daniel Chiţoiu. Marea problemă a lui Tăriceanu este că dacă îl schimbă pe Petcu va da naştere unui război intern în ALDE pentru că sunt mai mulţi pretendenţi la această funcţie, iar pierzătorii vor putea fi cu greu consolaţi.

 

Carmen Dan declară că nu i s-a propus funcţia de prim-ministru
Contrele din ultima vreme dintre premierul Sorin Grindeanu şi şeful PSD Liviu Dragnea, susţinut de Primarul general Gabriela Firea, au alimentat zvonurile potrivit cărora Grindeanu nu va mai rămâne mult timp la Palatul Victoria. Pe surse, în ultimele zile, au apărut trei nume – Carmen Dan, Mihai Fifor sau Viorica Dăncilă – care ar fi luate în calcul pentru funcţia de premier al României.

Carmen Dan neagă informaţiile apărute în spaţiul public şi a declarat marţi că nu i s-a propus funcţia de premier.

„Nu mi s-a propus funcţia de prim ministru”, a declarat Carmen Dan.

 

Ca urmare, vă punem următoarea întrebare:

Îşi va da demisia Sorin Grindeanu din funcţia de premier?

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
  1. VASILE a spus: 17 iunie 2017, ora 15:30

    sper ca parlamentarii satmareni NU VOR VOTA MOTIUNEA.Daca totusi o vor face eu personal,impreuna cu familia si cercul destul de mare de prieteni NU vom mai vota niciodata P.S.D.-ul ,(chiar daca pana acum am votat numai cu ei)

  2. suporter a spus: 14 iunie 2017, ora 19:26

    da nu se gaseste nimeni in tara asta sa puna piciorul in moaca lui dragnea sau acest condamnat penal este cel mai tare din parcare?

  3. Babacu a spus: 13 iunie 2017, ora 11:13

    Condamnatul-sef Liviu Dragnea= personaj malefic al politicii romanesti. Incult dar orgolios (conform zicalei: prostul nu-i prost daca nu e si fudul), complexat si ranchiunos, acest individ e in stare sa sacrifice orice interes pentru propriul sau interes. Ii prevad un sfirsit politic „demn” de caracterul lui infect.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.