18.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 04.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Pesta porcină africană, modalităţi de transmitere. 05.30 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Viitori piloţi de formula 1. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Adrian Pricop.Titlul emisiunii: Relansarea voleiului sătmărean. 10.50 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Noutăţi din sănătate. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Iohannis spune că după moţiune va urma un guvern cu mandat scurt

Scris de Vasile Andreica, 07 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Viitoarea echipă va trebui să organizeze alegerile “perfect”, spune preşedintele

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Adunarea generală a filialelor PNL, de la Iaşi, că moţiunea de cenzură trebuie să treacă, iar viitorul guvern va avea un mandat scurt şi va trebui să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor şi de promovarea bugetului naţional pentru anul viitor.

”Urmează moţiunea de cenzură, noi, aici, în sală, toţi suntem de acord că trebuie să treacă. Şi mulţi alţii sunt alături de noi. După care însă cineva trebuie să-şi asume guvernarea României. Şi nu va fi un mandat lung. Va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune, aproape un mandat de tranziţie. Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidenţiale, care va construi şi va promova bugetul naţional pentru anul viitor – foarte dificil. Deja ministrul de finanţe în funcţie a recunoscut că a gafat-o”, a precizat Iohannis.

El a spus că trebuie organizate alegeri locale, alegeri parlamentare şi că aşteaptă implicare maximă pentru depăşirea acestei perioade.

Preşedintele a subliniat însă că modernizarea României se va face pornind de la votul românilor la parlamentare. ”Iar resetarea, restartarea, refacerea României, modernizarea României, europenizarea României sau, cum spunem în sloganul meu, drumul spre România Normală se face pornind de la votul românilor de la alegerile parlamentare. Să fie clar, atunci, prin votul românilor, va începe normalizarea României şi pentru asta, dragii mei, este nevoie de foarte multă implicare din partea voastră, de foarte multă anduranţă şi, în final, vă propun ca împreună să câştigăm toate aceste alegeri!”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: Nu mai trebuie alt ministru PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat sâmbătă, la reuninea liberală de la Iaşi, faptul că premierul Viorica Dăncilă afirmă că s-a impus amânarea examenului de rezidenţiat întrucât nu a fost numit încă un ministru al Educaţiei, spunând că organizarea examenului trebuie să înceapă din martie, nu în octombrie, în condiţiile în care este programat în noiembrie. El a spus că nu mai este necesar un ministru PSD al Educaţiei, pentru că de săptămîna viitoare va fi un alt Guvern.

”O adevărată bătaie de joc la adresa românilor pe care şi-a permis-o PSD-ul si îşi permite şi în continuare. Auziţi, zice doamna Dăncilă că nu se poate ţine rezidenţiatul tinerilor medici, fiindcă nu avem ministru al Educaţiei. Dragii mei, acuma se organizează rezidenţiatul? Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Păi nu ţi-ar fi ruşine, PSD!”, a spus Iohannis. “Cel puţin cu jumătate de an înainte trebuia să ştie tinerii ce au de făcut. Iată de ce e nevoie de România educată”, a explicat Iohannis.

”O veste bună pentru tinerii medici, nici nu e nevoie de un ministru PSD fiindcă vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern. Moţiunea de cenzură este în procedură şi vă spun cu toată seriozitatea: Pregătiţi-vă pentru guvernare. Eu îmi doresc foarte mult, şi o spun public, îmi doresc foarte mult ca această moţiune de cenzură să treacă şi acest guvern eşuat să pice”, le-a spus el liberalilor prezenţi.

Problema autostrăzii Moldovei

Iohannis a fost aşteptat sâmbătă, la Iaşi, de reprezentanţii asociaţiilor civice care cer construirea autostrăzii Moldovei, cu un banner pe care scrie ”Domnule preşedinte, nu uitaţi de Autostrada Unirii!”. Preşedintele s-a oprit şi a discutat cu ei, dându-le asigurări că noul Guvern va primi mesaje clare în acest sens.

La sosirea la evenimentul PNL, preşedintele Iohannis s-a oprit să discute cu reprezentanţii asociaţiilor civice, care i-au cerut ca noul guvern sa înceapă autostrada Iaşi – Târgu Mureş. ”Noul guvern va primi niste mesaje clare în acest sens”, i-a asigurat preşedintele.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 07 octombrie 2019, ora 11:28

    Asta meritati PSDistilor ! Asa va trebe….. !. Daca nu l-ati debarcat pe Papagalul asta atunci cand trebuia si ati avut toate motivele si instrumentele ca sa o faceti, acum o sa va debarce el de prosti ce sunteti !. Papagalul stie ca nu-l mai puteti suspenda chiar daca incalca Constitutia asa cum o si face si isi permite sa bata joc de voi si de Decizia CCR in ultimul hal !. Ati ajuns niste carpe, nu meritati sa guvernati.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.