Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 02.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 03.05 Digănia la Hodişa 03.35 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Laura Porcza 04.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 05.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Andreea Paul 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.36 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa şi bioetica 10.38 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 11.15 Teleshopping 11.30 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.38 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 13.00 Ştiri 13.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 14.34 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.06 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Vasa Nicolin 17.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Anca Roxana Kaitar, titlul emisiunii: Activităţi ecologice la Liceul Ham Janos 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa 23.30 Ştiri

Iohannis, la Consiliul European de la Tallinn

Scris de Mioara Maxim, 29 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Liderii Uniunii Europene au abordări orientate către viitor, către redefinirea şi reinventarea UE, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, subliniind că „procesul de reflecţie pentru viitorul UE este acum realmente pornit”.

Şeful statului participă vineri la reuniunea informală a Consiliului European pe teme digitale, care are loc la Tallinn, în Republica Estonia.

Joi seara, preşedintele României a participat la cina informală oferită şefilor de delegaţii de Juri Ratas, prim-ministrul Republicii Estonia, şi de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

 

„Aseară a fost una din cele mai bune discuţii la care am participat, o discuţie într-o atmosferă de optimism. Este pentru prima dată când, într-adevăr, simţim optimism, iar acest optimism s-a simţit şi din partea preşedintelui Consiliului European, (…) şi din discursul preşedintelui Macron (de la Universitatea Sorbona — n.r.) de acum câteva zile şi alţii care au avut intervenţii. Inclusiv abordarea mea de aseară a fost într-o notă optimistă. Cred că este foarte realist să credem că acest proces de reflecţie pentru viitorul UE este acum realmente pornit. Apar idei, chiar multe idei orientate spre viitor. În loc să ne concentrăm pe linii roşii, ne concentrăm pe orizonturi, cum a spus preşedintele Junker”, a declarat Klaus Iohannis înaintea participării sale la reuniune.

El a spus că abordarea sa va continua în linia apropierii Uniunii Europene de cetăţeni, notează Mediafax.

„Abordarea mea, şi aseară şi o să continui în această linie, a fost să încercăm să aducem Uniunea mai aproape de cetăţeni. Oricum am început să ne pregătim pentru alegerile europene, este clar că una din metodele cele mai la îndemână este să ne gândim să găsim poziţii sau liste europene pentru a-l face pe cetăţeanul european să voteze ceva european autentic şi în acest fel să găsim o mai bună apropiere între Bruxelles, care de mulţi este văzut ca un aparat tehnic distant, şi să venim cât mai aproape de cetăţeanul european. (…) Fiecare vine cu abordarea proprie şi, după multe runde de discuţii, cred că se vor contura idei foarte bune. Important este că avem abordări orientate către viitor, abordări orientate spre redefinirea, reinventarea Uniunii Europene”, a detaliat preşedintele.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.